Ispiši ovu stranicu

TRAVNIK: Glavna ulica uskoro prelazi u pješačku zonu

10 Rujan 2021

Središnji gradski trg u Travniku, do kraja rujna, bit će mjesto na kojem će građani Travnika imati priliku dati svoje prijedloge za uređenje popularnog Travničkog korza, koje uskoro dobiva novi sjaj.

Travničani su podržali inicijativu za uređenjem glavne gradske ulice (Bosanska) kao pješačke zone, a uključivanje i aktivan doprinos građana su ključni, kako bi Travnički korzo u konačnici bio uređen prema njihovim željama i potrebama.

Dio je ovo projekt koji realizira Centar za edukaciju mladih, Općina Travnik, Društvo Lajpcig-Travnik i Grad Lajpcig, uz podršku njemačke organizacije Engagement Global, u okviru programa „Nakopa“ (Partnerstvo za održivi lokalni razvoj). Cilj projekta je uređenje Travnika kao grada održive mobilnosti, te educiranje njegovih građana o Ciljevima održivog razvoja i njihovom ispunjenju na lokalnoj razini.

U fokusu projekta svakako su potrebe građana i njihovo sudjelovanje kroz participativni model donošenja odluka koje se tiču svih. Kako bi to i ostvarili, nositelji projekta od njegovog samog početka uključuju različite ciljne grupe: djecu, mlade, osobe s invaliditetom, osobe treće životne dobi, bicikliste, poslovne subjekte itd.

Uključivanje još većeg broja građana nastavlja se i kroz, danas pokrenutu, online platformu travnickikorzo.ba, putem koje će svi zainteresirani moći iskazati svoje potrebe i dati svoje prijedloge za uređenje Travničkog korza, a istovremeno i saznati više o održivoj mobilnosti i Ciljevima održivog razvoja.

Građanima će biti predstavljen i video sa prijedlozima uređenja Travničkog korza, kako bi pobudio njihovu kreativnost i motivirao ih da i sami doprinesu idejama za koncept uređenja. Svi prijedlozi građana bit će kompilirani i razmatrani pri izradi konačnog idejnog rješenja.

Današnjom aktivnošću na trgu označen je i početak tromjesečnog probnog razdoblja otvaranja pješačke zone u Bosanskoj ulici, na dijelu od crkve svetog Ivana Krstitelja do raskrsnice sa ulicom Donja mahala, što znači da se ovim dijelom motorna vozila neće moći kretati.

Ovaj projekt je još jedan primjer koji pokazuje da se kroz suradnju institucija vlasti, organizacija civilnog društva i građana, mogu kreirati pozitivne promjene za unapređenje lokalne zajednice.