.

Antonela Bajo dobitnica Rektorove nagrade za najuspješnije studente

09 Prosinac 2017

Antonela Bajo studentica je druge godine diplomskog studija Turizma i zaštite okoliša na Fakultetu prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Rođena je Novoj Biloj, 6. ožujka 1995. godine. Osnovnu školu sam završila je Novoj Biloj, nakon čega upisiva Opću gimnaziju u Vitezu. Nakon završene srednje škole, obrazovanje nastavlja na studiju u Mostaru gdje je trenutno na završnoj godini.

U razdoblju osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja Antonela se aktivno  se bavila sportom. Osam godina trenirala je tenis u TK Travnik i TK Vitez, gdje je osvojila brojne nagrade na županijskoj razini, dok je na državnoj razini bila među deset najboljih. Uporedno uz tenis bavila se i plesom – i to pet godina. Najbolje rezultate je ipak ostvarila u atletici. Trenirala je za atletski klub „Glasinac“ Sokolac (Republika Srpska). Bila je kadetska prvakinja BiH i Republike Srpske u bacanju diska gdje sam postavila najbolji rekord u povijesti kadeta. U kategoriji juniora kao petnaestogodišnjakinja bila je druga na razini države. U kategoriji bacanje kladiva bila je druga najbolja juniorka u BiH, dok u kategoriji bacanje kugle u BiH nalazila sam se na trećem mjestu. Na međunarodnom otvorenom prvenstvu Srbije  za juniore osvojila je treće mjesto u Sremskoj Mitrovici. Na otvorenom juniorskom prvenstvu Hrvatske u Splitu osvojila je drugo mjesto. Osim navedenoga, trenirala je i rukomet u RK “Vitez”, a također je sudjelovala na ljetnim školama nogometa.

25105594_366178697139842_1225740867_n

Sport je izgradio je karakter, stav i želju da budem najbolja u svim segmentima rada i djelovanja, te sam najbolje rezultate i nagrade nastavila osvajati i u školovanju, rekla je za portal NovaBila.info uspješna sportašica i studentica, Antonela Bajo.

Preddiplomski studij Geografije, smjer Turizma  i zaštite okoliša završila je 2016. godine s najboljim prosjekom u generaciji na navedenom studiju. U 2016.  upisala je diplomski studij Turizma i zaštite okoliša, a 2017. dobila sam Rektorovu nagradu Sveučilišta u Mostaru kao najbolja studentica s ostvarenim prosjekom 5,0.

25181628_366129993811379_1635456287_n

„Ogromna je čast dobiti ovo priznanje. Ponosna sam i sretna što u današnje vrijeme iskrivljenih vrijednosti ima još onih koji cijene vrijedan trud i rad. Ovom nagradom, kako ja, tako i drugi dobitnici, potvrdili smo da najbolje usvajamo znanje i postižemo najbolje rezultate, ali ovo je tek početak – na nama je hoćemo li to znanje, odnosno, tu usvojenu moć znanja mudro primjeniti i stvoriti bolje uvjete u okolini u kojoj živimo“, dodala je uspješna Antonela.

Tijekom navedenog razdoblja Antonela je pohađala tečajeve engleskog, njemačkog i ruskog jezika te je pisala za sveučilišni list „Eureka“. Predstavnica je godine svoga smjera, sudionica raznih konferencija i seminara: CapRadNet, LeapIN, Izrada projekata, Žene u gospodarstvu i sl.

Sve nagrade, diplome, priznanja i uspjehe posvećujem svojim roditeljima i obitelji bez čije nesebične podrške i ljubavi ne bih uspjela“, istaknula je Antonela.

Antonela je članica Mladeži HDZ-a BiH, članica Općinskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Travnik; alumna 5. generacije Političke akademije HDZ BiH, gdje je 2016. uspješno završila dva semestra programa političke teorije i prakse.

„Izvrsnost i uspjeh nisu samo odlika onih koji imaju savršene uvjete u životu. Postavljen cilj, posvećen rad i trud mogu vas dovesti do velikih uspjeha i postignuća. Samo se treba pokrenuti i neposustati na preprekama“, zaključila je Antonela.

 

 novabila.info

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa