.

Učenici OŠ "Uskoplje" pobjednici županijskog natjecanja "Lijepa naša" održanog u Novoj Biloj

25 Travanj 2018

Danas se u Osnovnoj školi "Nova Bila" u organizaciji Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽSB održalo županijsko natjecanje u Ekološkom kvizu "Lijepa naša".

U natjecanju je sudjelovalo više od 60 učenika razredne nastave iz 19 osnovnih škola u županiji Središnja Bosna koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu.

Nakon natjecanja u usmenim i pismenim testovima, kao i powerpoint prezentacije ostvarenog praktičnog rada učenika pod motom „Istražili smo – uradili smo – predlažemo” najuspješniji su bili učenici OŠ "Uskoplje" iz Uskoplja. Drugo mjesto osvojila je OŠ "Bila" iz Viteza, dok su treći bili domaćini, učenici iz OŠ "Nova Bila" iz Travnika.

Nagrade najuspješnijima ispred Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽSB uručili su pomoćnik ministra za obrazovanje i znanost Zoran Matošević, viši stručni suradnik za poslove i zadatke predškolskog odgoja i obrazovanja i osnovnog školstva Ivica Augustinović koji je ujedno bio koordinator projekta, te Josip Popović ispred domaćina kao ravnatelj OŠ "Nova Bila".

Ekološki kviz "Lijepa Naša" najveće je ekološko natjecanje hrvatske mladeži koje se provodi od 1992. godine u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj, BiH, Vojvodini i Mađarskoj.

  

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa