.

2. liga FBiH: Incidenti i u Vitezu, vrijeđanje suca, utakmica odigrana bez liječnika

02 Svibanj 2016

U okviru 14. kola Druge lige FBiH - Zapad na Gradskom stadionu u Vitezu snage su odmjerili FK Vitez te NK Vlašić iz Turbeta (1:0).

 

Ipak utakmica je odigrana u veoma nesportskom ponašanju na terenu. Već od samog početka utakmice moglo se nagovijestiti da će biti velikih tenzija na utakmici, a Vitez se pokazao kao veoma loš organizator utakmica. Iako se radi u nižem rangu natjecanja, gdje je sve više nesportskih doggađanja, a upravo se to dogodilo i na utakmici između Viteza i Vlašića.

Do prvog incidenta je došli kada je predstavnik kluba iz Turbeta isključen zbog nesportskog ponašanja, a tome je prethodilo veoma loše suđenje suca iz Bihaća koji je bio naklonjen domaćim igračima. Nakon što je H.A isljučen i poslan na tribine od strane suca trener Viteza, Haskić Šaban je vrijeđao gostujuće igrače i navijače, a jednog igrača je i vrijeđao na nacionalnoj osnovi, psovajući mu "ustašku majku".

Samo što su se smirile strasti na utakmici, jedan od igrača Viteza je loptom pogodio igrača Vlašića u lice, koji pada na zemlju i gubi svijest. Bez liječnika i sanitetskog vozila koji su trebali biti na utakmici, igrača su spašavali trener Vlašića, te nekoliko ljudi iz publike. Na svu sreću igrač je prošao bez težih povreda, a na terenu je ležao tri minute bez svijesti.

Tada, opet dolazi trener Viteza, Haskić i pokaziva svoju drskost i nesportsko ponašanje, kada se pokušava obračunati sa gledateljima koji su utrčali na teren da pomognu onesviještenom igraču, jer zapravo mu niko drugi nije mogao ni pomoći, s obzirom da je utakmica odigrana bez liječnika. Poražavajuća je činjenica, da su domaći za utakmicu registrirali kao sanitetsko vozilo automobil marke "Golf 2", koji je u vlasništvu jednog od igrača Viteza.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa