.

Iako je prvobitni rok za završetak radova na dionici Lot 5 brze ceste od Viteza do Nević Polja bio do veljače ove godine, nove projekcije kažu da bi to trebalo biti do kraja godine, kazao je u srijedu u Novom Travniku v. d. ravnatelja JP Autoceste FBiH Denis Lasić, piše Večernji list BiH.

Izgradnja novog graničnog prijelaza na hrvatskoj obali Save uz novi most kod Gradiške počinje u srijedu pa bi time od travnja 2025. u funkciji trebala biti nova cestovna veza između BiH i Hrvatske, potvrdili su iz hrvatskog Ministarstva financija koje je odgovorno za projekt.

U prošloj je godini nastavljen veliki trend rasta izvoza montažnih kuća iz Bosne i Hercegovine, izvozilo se u gotovo sve europske zemlje, a samo jedna domaća firma lani je na tržište Europske unije izvezla gotovo 200 kuća.

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2024. održat će se od 16. do 20. travnja, a ravnateljica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak smatra kako je razina kvalitete ovogodišnjeg izdanja podignuta za stepenicu više.

Ukupan promet industrije u BiH u veljači, u poređenju s siječnju 2024., ostvario je rast od 3,6 posto – 3,2 posto na domaćem i 4,1 posto na stranom tržištu, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

Povratnička obitelj Langić postiže dobre rezultate u razvoju stočarstva i proizvodnji mlijeka na svojoj farmi u travničkom selu Vitovlje, na obroncima Vlašića. Krenuli su od nule, sad su zadovoljni i razmišljaju o proširenju djelatnosti. Ipak, podrška bi im dobrodošla.

Obavještavaju se zainteresirana privredna društva koja imaju sjedište na području Kantona Središnja Bosna da je dana 21.03.2024. godine na web platformi Ministarstva privrede www.eprivreda.ba objavljen Javni poziv za sufinanciranje razvojnih projekata.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u petak je na radni sastanak primio izaslanstvo Županije Središnja Bosna, a razgovaralo se o poboljšanju zdravstvene skrbi na području Središnje Bosne preko Interreg programa za suradnju.

Tajnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas u sklopu današnjeg posjeta Središnjoj Bosni posjetio je Bugojno, Gornji Vakuf/Uskoplje i Vitez, gdje je na koncu i potpisao tri ugovora za projekte od strateškog interesa za tamošnje Hrvate, prenosi RTV Herceg Bosne.

EENergy je projekt koji financira EU, a ukupno 9 milijuna eura biće raspoređeno kroz 900+ grantova za mala i srednja poduzeća širom Europe.

Stranica 1 od 24

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa