.

Dugometražni dokumentarni film ,,Praznine’’, u produkciji Kazališta mladih ,,Korifej’’ i u režiji Anele Križanac, prikazan je 11. 6. 2024. u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Danas se slavi sveti Anto Padovanski, jedan od najpoznatijih i najomiljenijih svetaca Katoličke crkve. Sveti Antun Padovanski je najbrže proglašen svetim, kanoniziran je nakon samo 11 mjeseci!

Održan koncert "Zvona Doca moga"

Večeras je održan tradicionalni 12. koncert "Zvona Doca moga" koji se održava uoči blagdana sv. Ante Padovanskog u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Docu kraj Travnika.

Tradicionalni 12. koncert "Zvona Doca moga" koji se održava uoči blagdana sv. Ante Padovanskog u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Docu kraj Travnika ove godine je posvećen fra Nenadu Dujiću, skladatelju i glazbenom pedagogu koji je rođen u selu Rasno u župi Busovača 1911. godine.

U vikendu koji je pred nama publiku u Vitezu očekuje sjajna komedija “Čistačice” Hrvatskog teatra “Maska” iz Münchena. Ova hit komedija bit će odigrana u sklopu 9. Dana hrvatskog kazališta u BiH.

Premijera predstave “Plava boja snijega” Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez sinoć je, u sklopu 9. Dana hrvatskog kazališta u BiH, napunila Kazališnu dvoranu u Vitezu, ali i oduševila brojnu publiku.

Treći po redu događaj “Konzulska vremena” održan je danas na tvrđavi Stari Grad u Travniku, privukavši brojne ambasadore i diplomatske predstavnike koji borave u Bosni i Hercegovini, prenosi travnik.ba.

Predstava "FAMILY R" je konačno na sceni, navode iz Hrvatskog kazališta Travnik. Predstava je odigrana u petak 31. svibnja 2024. godine. Redatelj predstave je Anto Bilić.

Tragom romana nobelovca Ive Andrića, Travnička hronika, čiji je podnaslov Konzulska vremena poslužio kao naziv događaja u kojem se u Travniku po treći put okupljaju ambasadori i diplomatski predstavnici rezidentni u Bosni i Hercegovini.

Ovogodišnja pobjednica i dobitnica Književne nagrade "Fra Martin Nedić" je Gloria Lujanović za knjigu "Srce zemlje", u izdanju naklade OceanMore iz Zagreba te HNK Mostar.

Stranica 1 od 62

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa