.

Tvrtko Milović osvrnuo se na svom Facebook profilu na dva odvojena doogađaja, jedan u Sarajevu a drugi u Tešnju, koji oslikavaju odnos Bošnjaka prema građanima BiH hrvatske nacionalnosti. Njegov osvrt naslovljen "Ima li itko da se prekrsti nad sudbinom Hrvata Sarajeva? Ili je sve ostavljeno Marinku Pejiću i Danijeli Kristić?" prenosimo u cijelosti.

Više od desetljeća i pol od prve uzurpacije analiziramo rezultate rada Željka Komšića.

Željko Komšić jedan je od najvećih političkih gadljivaca u povijesti Bosne i Hercegovine.

Neprocesuirani ratni zločini. Diskriminacija pri zapošljavanju. Izborni inženjering… Samo su neki od problema s kojima se susreću travnički Hrvati. Potvrdio je to i u izjavi za Hrvatski Medijski Servis predsjednik travničkog Općinskog odbora HDZ-a BiH Bojan Domić. I dok se u sjedištu Hercegovačko-neretvanske županije na sve moguće načine štite nacionalna prava konsocijacijskim mehanizmima pariteta, konsenzusa, veta, vitalnim interesom, nacionalnim kvotama, izbornim jedinicama, u središtu Županije Središnja Bosna vrijedi građansko pravilo – jedan čovjek jedan glas. A prisjetimo se Travnik je trebao imati jednak status kao i Mostar.

Franjevac, Busovljak po rođenju, Mirko Majdandžić, cesti je gost bh medija, bošnjačkih, dakako, njihov je miljenik, i tako bi se moglo reći. Zašto i kako baš i nije teško dokučiti. Istina je, zna on biti dobar i zanimljiv sugovornik, veseljak s gitarom u rukama, slatkorječiv…, no to je premalo za biti rado viđen i često gost bošnjačkih medija. I ne samo medija. Pa ipak…!

U sjeni mostarske trakavice, s malo ili nikako pažnje prošla je vijest da će travnički Hrvati bojkotirati izbore! Ovaj jedinstven slučaj da jedan narod demonstrativno bojkotira izbore manje je zanimljivi i „hrvatskim“ i bošnjačkim medijima od toga tko će biti fikus gradonačelnik Mostara, piše poznati BH novinar i politički komentator Tvrtko Milović.

Kada se riješi travnička i srebrenička izborna enigma i prebroje glasački listići u hercegovačkoj prijestolnici, u gradu Mostaru, sve će biti kao što je i ranije bilo. Od izvorišta u podnožju planine Vlašić, do utoka u Bosnu, rijeka Lašva i dalje će protjecati kroz Travnik, Novu Bilu i Vitez. Ništa se neće promijeniti, pa ni onda kada od otopljenog snijega nabuja, izlije se i sve poplavi.

Tvrtko Milović komentirao je na svom Facebook profilu Komšićevo “spašavanje Bosne”, a njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

Posljednjih dana ponovno svjedočimo pojačanoj kroatofobiji koja dolazi iz glavnog grada BiH i pripadajuće mu političke javnosti. Povod za izljeve mržnje prema Hrvatima i Hrvatskoj je novi, ali metode i ciljevi su ostali isti.

Mogu li se uspoređivati žrtve i imaju li sva ubijena djeca tijekom rata pravo biti žrtvom? Je li bilo opravdano da bošnjačka Armija BiH hladno ubije djevojčicu Augustinu Grebenar u Vitezu i drugu nevinu djecu?

Stranica 1 od 12

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa