.

Da nije bilo krvavog rata '90-ih, Sarajevo bi u svijetu vjerojatno bilo najpoznatije po 14. Zimskim olimpijskim igrama, koje su u veljači 1984. održane u ovom gradu i okolnim planinama. No, mjesta koja su prije 40 godina bila sportska borilišta, 1992. su se pretvorila u ratna pa su tako i planine koje su Sarajevo te olimpijske godine otvarale prema svijetu u ratu postale dio srpskog vojnog obruča, najdulje opsade jednog grada u modernoj povijesti.

"Al’ me hladira! Al’ me vodira!" Ovo je ljetos bila uzrečica djeci, mladićima, ali i starijim ljudima. To je dio TikTok kontenta Elvedina Sakića, poznatijeg kao Real Madrid, koji je, nakon odsluženja kazne u zeničkom zatvoru, postao zvijezda TikToka u Bosni i Hercegovini, ali i regionu. Jedna rečenica u zatvorskoj ispovijesti "izgradila se Zenica k’o Real Madrid" učinila je ovog čovjeka megapopularnim, prenosi avaz.ba.

Za ozdravljenje BiH nužno je četiri godine gurnuti SDA na političke margine i nadati se da će se Izetbegović povući iz politike zajedno sa svim korumpiranim kadrovima SDA koji se broje u desetcima vjerojatno i stotinama osoba.

Veleposlanstvo Izraela za BiH je prije nekoliko dana objavilo izjavu u kojoj su „spremnost i prijedlozi hrvatske strane, koji su stigli prilikom pregovora o izmjenama Izbornog zakona“ ocijenjeni kao „dobrodošli“. To je u bošnjačkim političkim krugovima odjeknulo kao grom iz vedra neba i dovelo do opće mobilizacije svih „probošnjačkih patriotskih snaga“.

Miloševićeva sarajevska djeca

U čemu je razlika između samozvanih sarajevskih građanskih, lijevih, multietničkih stranaka kako sebe nazivaju SDP BiH, DF, Naša stranka i nacionalnih stranaka poput SDA, Naroda i pravde (NiP)…? Neki u šali znaju reći, razlika postoji; Prvi, jedu svinjetinu i piju, za razliku od ovih drugih.No, šalu na stranu. Lider SDA Bakir Izetbegović nekoliko je puta ponovio kako je razlika između njegove SDA i sarajevskih tzv. ljevičarskih stranaka u jedan posto, prigovarajući “ljevičarima” što nigdje u BiH nisu uspjeli prdobiti podršku Hrvata i Srba.

“Nas ima dva milijuna, a od nas prave manjinu. Prave nam državu a da je nemamo. Jedan treći narod, koji je najmanji, koji se može staviti u dva željeznička vagona… To je hrvatski narod, koji ima trećinu vlasti. On nam ovo radi, Čović nam to radi, zajedno sa Schmidtom”, reče prosvjednik usred Sarajeva.

Tvrtko Milović osvrnuo se na svom Facebook profilu na dva odvojena doogađaja, jedan u Sarajevu a drugi u Tešnju, koji oslikavaju odnos Bošnjaka prema građanima BiH hrvatske nacionalnosti. Njegov osvrt naslovljen "Ima li itko da se prekrsti nad sudbinom Hrvata Sarajeva? Ili je sve ostavljeno Marinku Pejiću i Danijeli Kristić?" prenosimo u cijelosti.

Više od desetljeća i pol od prve uzurpacije analiziramo rezultate rada Željka Komšića.

Željko Komšić jedan je od najvećih političkih gadljivaca u povijesti Bosne i Hercegovine.

Neprocesuirani ratni zločini. Diskriminacija pri zapošljavanju. Izborni inženjering… Samo su neki od problema s kojima se susreću travnički Hrvati. Potvrdio je to i u izjavi za Hrvatski Medijski Servis predsjednik travničkog Općinskog odbora HDZ-a BiH Bojan Domić. I dok se u sjedištu Hercegovačko-neretvanske županije na sve moguće načine štite nacionalna prava konsocijacijskim mehanizmima pariteta, konsenzusa, veta, vitalnim interesom, nacionalnim kvotama, izbornim jedinicama, u središtu Županije Središnja Bosna vrijedi građansko pravilo – jedan čovjek jedan glas. A prisjetimo se Travnik je trebao imati jednak status kao i Mostar.

Stranica 1 od 12

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa