.

TRAVNIK: Sutra 47. sjednica Vlada KSB

47. sjednica Vlade Kantona Središnja Bosna bit će održana sutra, 14. lipnja 2024. godine, s početkom u 9 sati, u prostorijama Vlade Kantona Središnja Bosna u Travniku.

Ovogodišnja vjersko – kulturna manifestacija “514. Dani Ajvatovice” bit će održana od 14. do 30. lipnja i ponudit će bogat program, priopćeno je danas na konferenciji za medije, koja je održana na platou Ajvatovice u Pruscu. U razgovoru za portal Hronika.ba travnički muftija dr. Ahmed ef. Adilović govorio je o sadržajima ovogodišnje manifestacije.

U Busovači je održana tradicionalna misa uočnica svetom Anti, privukavši tisuće vjernika iz cijele regije. Ovaj značajan događaj, koji svake godine privuče veliki broj štovatelja, slavi svetog Antu Padovanskog, zaštitnika siromašnih i izgubljenih. Svečano misno slavlje predvodio je nadbiskup Vrhbosanski mons. Tomo Vukšić.

47. sjednica Vlade Kantona Središnja Bosna bit će održana u petak, 14. lipnja 2024. godine, s početkom u 9 sati, u prostorijama Vlade Kantona Središnja Bosna u Travniku.

Danas je u Vitezu obilježena 31. godišnjica tragične pogibije osmero nevine djece na lokalitetu poznatom kao “Osmica”. Ovaj tužan događaj, koji se dogodio 10. lipnja 1993. godine, ostavio je neizbrisiv trag u srcima svih Vitežana i šire javnosti. Nažalost, ni nakon više od tri desetljeća nitko nije odgovarao za ovaj strašan zločin.

 U Bugojnu je policija pokrenula opsežnu potragu za majkom novorođenčeta čije je tijelo danas pronađeno u kontejneru.

O surovom postupanju postrojbe El Mudžahid prema zarobljenim civilima i pripadnicima HVO- a na Bikošima 7. lipnja 1993. godine govorilo se i u Haaškom tribunalu. Ipak, potresno svjedočenje o smrti 39 ljudi, pa čak i o smrti devetnaestogodišnje Ane Pranješ, za Sud nije bilo dovoljno da donese zasluženu presudu Rasimu Deliću i Enveru Hadžihasanoviću.

Izgradnja strateškog prometnog pravca kroz središnju Bosnu, koji će imati izniman značaj za razvoj gospodarstva niza općina u ovom dijelu zemlje, ide utvrđenom dinamikom, a nedavno objavljene fotografije Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH pokazuju u kojoj su mjeri napredovali radovi na gradnji LOT-a 5 brze ceste Lašva - Nević Polje, odnosno dijela prometnice od petlje Vitez i izlaza iz poslovne zone pa do petlje Nević Polje, dužine 4,8 kilometara, piše Večernji list BiH.

Resorno ministarstvo obrazovanja prije kraja aktualne školske godine nastavilo je nabavku udžbenika i dopunjavanje udžbeničkog fonda kako bi spremni dočekali novu školsku godinu u Kantonu Središnja Bosna gdje su udžbenici besplatni za sve učenike osnovnih škola.

Vlada Kantona Središnja Bosna uskoro bi trebala razmatrati rebalans proračuna za ovu godinu, koji s nestrpljenjem čekaju zaposleni koji plaću primaju iz proračuna kantona, ali i općine. Zaposleni zbog pregovora Vlade i sindikata oko povećanja osnovice plaće, općine zbog kredita od 40 milijuna KM kojim će, među ostalim, biti financirani projekti od interesa za kanton i općine, prenosi FENA.

Stranica 1 od 130

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa