.

Nakon što bolnice u Novoj Biloj i Travniku u tri godine nisu uspjele završiti proceduru javne nabavke dva uređaja za magnetnu rezonancu, Vlada Kantona Središnja Bosna (KSB) na današnjoj sjednici u Travniku donijela je odluku da bolnice dobivena sredstva za tu namjenu vrate, prenosi FENA.

Predstavnici Sindkata državnih sužbenika i namještenika u Federaciji Bosne i Hercegovine, na čelu sa predsjednikom Samirom Kurtovićem, posjetili su Kanton Središnju Bosnu. Tim povodom održan je radni sastanak sa Premijerom Srednjobosanskog kantona Tahirom Lendom, a sve u cilju utvrđivanja načina pristupanja Kolektivnom ugovoru za službenike organa uprave i sudske vlasti Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine FBiH“, br.: 98/2023).

35. sjednica Vlade Kantona Središnja Bosna bit će održana u četvrtak, 29. veljače 2024. godine, s početkom u 9 sati, u prostorijama Vlade Kantona Središnja Bosna u Travniku.

Misom zadušnicom u župnoj crkvi Sv. Juraja u Vitezu, te polaganjem vijenaca pred Spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Viteza je danas u organizaciji Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a  Srednjobosanske županije obilježena 32.godišnjica osnutka Zbornog područja HVO-a Vitez.

Udruga nositelja ratnih odličja HVO-a Herceg-Bosne Županija Središnja Bosna danas organizira 32. obljetnicu utemeljenja Zbornog područja HVO-a Vitez koje je osnovano 27. veljače 1992. godine, a u njegovom sastavu bile su postrojbe HVO-a koje su djelovale na područjima današnjih županija Središnja Bosna i Zeničko-dobojske.

Internacionalni univerzitet u Travniku u suradnji s EconVita Zenica organizuje edukaciju „Vođenje poslovnih knjiga na računaru“ u sklopu projekta Obuka za tržište rada 2024 ispred Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Na sinoćnjoj Izbornoj skupštini Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Srednjobosanskog kantona za predsjednika je izabran Asim Mekić (iz Busovače) , koji je ovu funkciju obnašao i u prethodnom razdoblju, doznaje portal hronika.ba.

Danas je u Travniku održana 34. sjednica Vlade Kantona Središnja Bosna na kojoj je razmatrano 60 točaka dnevnoga reda.

Općina Novi Travnik obavještava građane da će u četvrtak, 22.02.2024. godine početi izvođenje radova na rekonstrukciji gradske prometnice u Ulici Ivana Meštrovića.

Udruga “Osmica” osnovana je s ciljem čuvanja sjećanja na djecu žrtve rata, s posebnim naglaskom na osmero djece koja su poginula od granate Armije BiH dana 10. lipnja 1993. godine u Vitezu, dok su se bezbrižno igrali na košarkaškom igralištu.

Stranica 1 od 119

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa