.

Dio navijača koji se spremaju za Europsko prvenstvo u nogometu u Njemačkoj zabrinule su informacije koje se šire društvenim mrežama o tome da će "njemačka policija provoditi nasumične provjere navijača i dresova koje nose". Naime, proširile su se priče da navijači na Euru neće smjeti nositi neoriginalne nogometne dresove te da će kazne za to biti i po nekoliko tisuća eura (spominje se cifra od 5000 eura).

Drago Tusun iz Travnika otišao je u daleku Kanadu nako što je sve izgubio u nesretnom ratu. Međutim svake godine dođe da pokosi svoje livade. Ove i da proda dva fićeka.

Jeste li znali da je na današnji dan prije 561 godinu po prvi put u pisanim izvorima spomenut Travnik?

Neobična priča iz Viteza, portal Dolina Lašve posjetio jr Aleksandra koji se osjeća kao žena ali zarobljena u muškom tijelu.

Mladi nogometaš Romarija Antonio Čović pokazao je kako ima zaista veliko srce i suosjećanje!

Samostan u Gučoj Gori građen je od 1857. do 1859. kada je i službeno proglašen i od tada postoji u pravnom smislu. Na njegovu podizanju osobito je radio biskup fra Marijan Šunjić koji je dao osnovnu arhitektonsku ideju. Samostan je građen po uzoru na tradicionalne talijanske samostane. Nakon izgradnje, bila je to najveća zgrada u Bosni, a isticala se svojom ljepotom, piše radiovitez.ba.

Na svečanom defileu maturanata Mješovite srednje škole “Travnik” predstavljena je nova, personalizirana mažoret odjeća s znakom i logom turističke destinacije “TRAVNIK” i obilježjem Travnika.

Mladen Mišković iz novotravničkog naselja Nević Polje odvažio se na hodočašće, pješačenje koje je dugo skoro 800 kilometara, na „Camino de Santiago“ ili kod nas poznato kao Put svetog Jakova. 

Sada već davne 1979 godine, nešto više od stotinu učenica i učenika prve generacije medicinske škole u Travniku, krenulo je životnim putevima, koji su ih nosili na različita mjesta diljem zemaljske kugle, piše hronika.ba.

Kada nastupi mjesec svibanj, osnovcima i srednjoškolcima završnih razreda na umu je, osim ekskurzije, maturantsko večer. Kakvu haljinu odabrati? Kakvo odijelo? S kime prošetati tijekom defilea i kako ostaviti najbolji utisak, pitanja su koja im se motaju po glavi.

Stranica 1 od 38

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa