.

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković izjavio je u subotu u Banjoj Luci kako očekuje da će Bosna i Hercegovina ispuniti uvjete potrebne za otvaranje pregovora o članstvu s EU-om, prenosi klix.ba.

Kompanija SAS Scandinavian Airlines ima u plavu da ovog ljeta uspostavi liniju između Sarajeva i Kopenhagena.

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović, predsjedavajuća Savjeta ministara BiH Borjana Krišto, premijer Vlade Hrvatske Andrej Plenković, kao i ministar spoljnih poslova Hrvatske Goran Grlić Radman, pristigli su u Banjaluku na misu ređenja novog banjalučkog biskupa Željka Majića.

Za ponedjeljak je zakazana hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj će biti razmatran prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH. Radi se o prijedlogu kojeg je u parlamentarnu proceduru uputio zastupnik Šerif Špago u ime SDA koji, po svemu sudeći, neće dobiti podršku, prenosi Dnevni avaz.

Čak i da nisu usvojili neke vrlo bitne zakone i odluke, aktualnom Vijeću ministara BiH i Vladi Federacije BiH treba odati priznanje na promjeni pristupa načinu rada i odlučivanja, prenosi Večernji list BiH.

Redovita sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine održana je u petak u Banjoj Luci u prostorijama Franjevačkog samostana Petrićevac, kojega je 2003. godine pohodio papa Ivan Pavao II.

Krajem prošle godine sve zemlje u regiji krenule su s trendom povećanja plaća profesionalnim vojnim licima. Ministarstva obrane, kao servisi koji po formaciji imaju najveći broj uposlenika, ujedno su i najveći potrošači proračuna u svim zemljama regije, prenosi Dnevni avaz.

Novi banjolučki biskup don Željko Majić bit će danas zaređen, a obred će tijekom euharistijskog slavlja u katedrali Sv. Bonaventure predvoditi vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić.

BIHAMK je objavio raspored radarskih kontrola za subotu, 2. ožujka 2024. godine.

Prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim kolnicima, prenosi Auto moto savez u BiH.

Stranica 1 od 144

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa