.


U selu Miletići kod Travnika, 24. travnja 1993. mudžahedini i lokalne postrojbe Armije BiH ubili su petoro Hrvata, od kojih je četvoro civila. Protjerali su 60-ak mještana sela. Za ovaj zločin kaznene odgovornosti oslobođeni su Enver Hadžihasanović, zapovjednik 3. korpusa Armije BiH i Amir Kubura, zapovjednik 7. muslimanske brigade.

Danas je u velikoj sali Općine Travnik upriličeno potpisivanje Ugovora o dodjeli grant sredstava sa 11 mladih poduzetnika, koji su kroz projekat "TREIN" financijski podržani sa po 10.865,00 KM.

Nakon izbora u Travniku, koje je obilježila izuzetno mala izlaznost birača, čini se kako će svim sudionicima ostati gorak okus u ustima. Pobjedniku Kenanu Dautoviću (SDA) svakako jer, kako je i sam kazao, mala izlaznost je i poruka strankama, prenosi drukciji.ba.

Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Kenan Dautović, jučer je većinom glasova na prijevremenim izborima izabran za načelnika općine Travnik.

Mladež HDZ BiH Travnik i ove godine organizirala je ukrašavanje i podjelu uskrsnih pisanica za Travničane. Ipak, zbog situacije s koronavirusom ovogodišnja podjela pisanica bila je nešto drukčija.

"Ove godine zbog epidemije nismo bili u mogućnosti dijeliti naše uskrsne pisanice na travničkim ulicama, ali smo pronašli način kako obradovati štićenike domova za stare i nemoćne. Stoga su naši članovi danas posjetili dom "Otac Kristofor" u Novoj Biloj i "Naš dom" u Travniku i djelatnicima uručili pisanice koje će oni podijeliti svojim štićenicima", kazali su iz ove organizacije.

Na lokalitetu Mala Bukovica, u općini Travnik, u tijeku je proces ekshumacije kojim po nalogu postupajućeg tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine koordinira istražitelj Tužiteljstva BiH.

Uspješni mladi sportski radnik govorio za SportSport.ba

Humanitarna akcija „Hrvati Travnika za Banovinu“, koja ima za cilj u cijelosti obnoviti, odnosno napraviti kuću jednoj obitelji iz područja pogođenih potresom pobudila je značajan interes Travničana, kako u Travniku, tako i u iseljeništvu. Posljednja u nizu potvrda tomu je i uplata Udruge KUS/KSZ „Grahovčići“ u iznosu od 10 579,59 KM, piše Vitez.info.

Poznati kviz znanja, u četvrtak u 19 sati, počinje i u Hrvatskom kazalištu Travnik u Jankovićima. 

Prijave su u tijeku, a svoju ekipu možete prijaviti na broj 063 992 889. 

Sve posjetitelje očekuju vrijedne nagrade.

Kviz uređuje i vodi Arijan Volić.

Udruga KUS “Grahovčići” aktivno radi već godinama i realizirala je cijeli niz kulturno-zabavnih, ali i humanitarnih aktivnosti. Zadnja u nizu je prikupljanje pomoći za potresom pogođena područja u Republici Hrvatskoj.

Stranica 1 od 118

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa