.

Sud potvrdio optužnicu protiv Zorana Gromovića

24 Svibanj 2016

Županijski sud u Novom Travniku potvrdio je optužnicu protiv Zorana Gromovića (46) iz Travnika koji se tereti za ubojstvo Jelene Tursum (35), državljanke Republike Srbije. U Županijskom tužiteljstvu Travnik odlučili su se da idu sa težom kvaliikacijom djela u slučaju ljubavne drame koja se odigrala te subote 28. studenog prošle godine u ranim jutarnjim satima u travničkom prigradskom naselju Gornje Putićevo.

 


- Županijsko tužiteljstvo Travnik je dana 04. 05. godine podiglo optužnicu protiv Z.G. zbog kaznenog djela "ubistvo" iz članka 166. stavak 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine pred Županijskim sudom u Novom Travniku, a sud je optužnicu potvrdio 11. 5. – potvrdila nam je glasnogovornica Županisjkog tužiteljstvaTravnik Ernesa Beganović.

Te subote, 28. studenog, u jutarnjim satima travničkoj policiji je prijavljeno kako je na lokalnom putu u mjestu Gornje Putićevo pronađeno tijelo mlađe ženske osobe. Dolaskom na lice mjesta policijska patrola zatekla je Gromovića i sa vozilom Passat, te beživotno tijelo Tursum, državljanke Republike Srbije sa prijavljenim prebivalištem u Kaknju.

Nakon obavljenog uviđaja od strane istražitelja MUP-a ŽSB Travničanin Zoran Gromović je lišen slobode i nad njim je obavljena kiminalistička obrada zbog postojanja sumnje da je tridesetpetogodišnja državljanka Srbije Jelena Tursum podlegla uslijed povreda zadobijenih od udara vozila. Svemu je predhodila žestoka svađa ljubavnog para. Zoran je nakon što je vozilom udario Jelenu, sa kojom je zajedno nastupao u ugostiteljskim objektima i na proslavama, trčao do obližnjih kuća te panično tražio od mještana da zovu Hitnu pomoć. Jelena Tursun podlegla je od posljedica traumatskog šoka uslijed višestrukih prijeloma koštanih struktura pokazala je obdukcija. Prilikom kasnijeg saslušanja u prostorijama Policijske postaje Travnik on je u početku odbijao i pravnu pomoć tvrdeći "kako mu ne treba advokat jer je sve nesretan slučaj". Svjedoka ubistva nije bilo. Početak suđenja, koje bi trebalo uslijediti, optuženi Gromović dočekuje na slobodi. /avaz.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa