.

Zbog prometne nezgode obustavljen promet na putu Bugojno - Donji Vakuf

14 Kolovoz 2016

I dalje je, zbog uviđaja prometne nezgode, obustavljeno prometovanje na dionici M-16 Bugojno-Donji Vakuf (na lokalitetu Ćurčića lug). Promet je preusmjeren preko Prusca.

Prohodnost putnih pravaca u BiH jutros je dobra i prometuje se uz povoljne uvjete za vožnju. Tijekom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, pa se apelira na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična pretjecanja. Vozačima teretnih vozila napominjemo da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički promet.

U tijeku su radovi na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin (na izlazu iz tunela Grab), pa se prometuje usporeno-jednom trakom. Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za promet je zatvorena petlja Mahovljani.

Naizmjenično-jednom trakom, zbog sanacionih radova, prometuje se i na dionicama magistralnog puta: M-17 Buna-Tasovčići, Jablanica-Mostar i Nemila-Topčić Polje, zatim na M-18 Priboj-Simin Han i na M-4 Simin Han-Kalesija.

Zbog aktivnog klizišta na regionalnom putu R-414 Karanovac - Skender-Vakuf (u mjestu Ljubačevo), prometuje se naizmjenično-jednom trakom.

Na graničnim prijelazima Doljani, Izačić i Prisika na izlazu iz BiH čeka se do jedan sat. Na prijelazima Bosanski Brod i Velika Kladuša na izlazu se čeka 30 do 45 minuta. Pojačana je frekvencija vozila i na ostalim graničnim prijelazima, ali su zadržavanja, za sada, do 30 minuta.

Apelira se na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

/FENA/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa