.

Trostruko ubojstvo kod Donjeg Vakufa, ubojica se predao policiji

21 Ožujak 2017

U mjestu Sokolina kod Donjeg Vakufa danas u poslijepodnevnim satima došlo je do pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe, potvrđeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova ŽSB.

Kako je za Klix.ba kazao glasnogovornik MUP-a ŽSB Rusmir Prohan dojavu o pucnjavi u mjestu Sokolina kod Donjeg Vakufa dobili su oko 16:20 sati kada su na mjesto događaja upućeni pripadnici MUP-a ŽSB i Specijalne policije ŽSB. Prema nepotvrđenim informacijama, ubojica je na žrtve otvorio rafal iz automatskog oružja.

U pucnjavi su ubijena dva službenika Županijske uprave za šumarstvo ŽSB i jedna osoba koja je bila angažirana za izvođenje radova u šumi.

Osumnjičeni za ubojstvo trojice muškaraca je mještanin Sabahudin H. (48), potvrđeno je za Klix.ba. On je u večernjim satima priveden u prostorije Ministarstva unutarnjih poslova ŽSB. Nakon dolaska policije na lice mjesta, trostruki ubojica je ubrzo opkoljen. Uslijedili su dramatični pregovori, a ključnu ulogu, kako je potvrdio Rusmir Prohan, portparol MUP-a ŽSB, odigrao je Sabahudinov brat.

Uz pomoć brata osumnjičenog policija je uspjela nagovoriti Sabahudina da se preda u njihovu nadležnost – kazao je Prohan za Avaz.ba.

Sabahudin H. sproveden je na kriminalističku obradu. Prema riječima očevidaca, on se bavio nelegalnom sječom šume. Kako Klix.ba saznaje policija je tek nakon pregovora i lišenja slobode uspjela doći do tijela ubijenih na mjestu događaja. Ispitivanje osumnjičenog je u tijeku, a više informacija bit će poznato u narednom periodu.

Žrtve ubojstva su Ferid Rahmanović, Ševko Draginović i Omer Bašić. /d.b./

/bugojno-danas.info/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa