.

Večeras u emisiji Provjereno Nove TV: Mladić živ zapaljen na psihijatriji!

04 Svibanj 2017

Obitelj preminulog Gabrijela Trbare još uvijek je u šoku, potresna sudbinom koja je zadesila njihovog sina na odjelu travničke psihijatrije.

Ekipa Provjerenog razgovarala je s roditeljima, poznanicima ali i sa čovjekom koji tvrdi da je svjedočio kobnom trenutku: „Bio je pri svijesti i rekao je- vi ste mi dodali upaljač!“ Novinar ga je upitao je li to Gabrijel rekao bolničkom tehničaru? „Da, i bio je pri svijesti, nije ni kašljao ni ništa. Čak je malo znao i uzdizat glavu“, tvrdi svjedok.

Rusmir Prohan, glasnogovornik županije Središnja Bosna kaže da im je stigla dojava iz Bolnice Travnik da je došlo do samozapaljenja pacijenta.

Ali Ilija Trbara, otac pokojnog Gabrijela čudi se: „Kada se to desilo da se netko u bolnici zapalio?!Pa to nema nigdje na svijetu!“

Otac i majka uvjereni su da je nemoguće da se njihov sin sam zapalio. „X puta sam dolazila kad je bio vezan. On je već sedam puta tako bio u Travniku. I nije mogao nikamo, kao mrtav je ležao onako svezan, svaki put. Možeš misliti kad je sav svezan, gdje će?!“, govori majka.

Ni šefu neuropsihijatrije, prim.dr.Mustafi Strukaru, okolnosti ove tragedije nisu potpuno jasne i govori: „Nadam se da će istraga do kraja reći. Nađen je upaljač ispod, a kako je do svega došlo, ja u ovom trenutku zaista ne znam.“

Netom nakon samog događaja, krenule su priče da je bolnica odmah po događaju uništila dokaze. Nanovo obojila sobu u kojoj se dogodio požar.

Ekipa Provjerenog posjetila je bolnicu i medicinska sestra Fata uvela ih je u sobu i pokazala: „To je mjesto i taj krevet. Tu se zadnjih deset godina nije krečilo.“

Pozadinu ovog tragičnog događaja, donosimo večeras u 22:00

/provjereno.dnevnik.hr/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa