.

U prometnoj nesreći poginuo Šaban Šaulić i njegov klavijaturist Mirsad Kerić

18 Veljača 2019

Stravična nesreća do koje je došlo u nedjelju rano ujutro u 6 i 50 sati na putu A2 u pravcu Dortmunda u blizini grada Bielefelda na sjeverozapadu Njemačke, a u kojoj je poginuo poznati folk pjevač Šaban Šaulić, odnijela je još jedan život. Zbog teških ozljeda glave i kralježnice preminuo je i glazbenik Mirsad Kerić (43) koji je vozio automobil, piše Blic.

Kerić i Šaulić sjedili su na prednjim sjedalima automobila, a Šabanov kum Slobodan Boban Stojadinović sjedio je na stražnjem sjedalu. S najlakšim je ozljedama prošao 34-godišnji muškarac koji je pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole upravljao Mazdom koja se zabila u glazbenikov Seat. Od snažnog udara oba su vozila u gotovo neprepoznatljivom stanju.

Njemačka policija u poslijepodnevnim je satima u nedjelju objavila detalje nesreće. Naime, automobil u kojem se vozio Šaulić usporavao je zbog gužve kad ga je drugi automobil udario u stranu suvozača, upravo na mjesto gdje je sjedio popularni pjevač.

Blic prenosi njemačke medije koji pišu da se 34-godišnji krivac prvo u policiji pokušavao opravdati da nije kriv, a potom je rekao da je izgubio kontrolu nad vozilom nakon što nije mogao izbjeći ‘prepreku’ i udario je u njih.

Za vrijeme trajanja očevida autoput A2 u pravcu Dortmunda bio je zatvoren na pet sati.
 
U nedjelju je obitelj Šabana Šaulića izdala priopćenje:

- S velikim bolom i neizmernom tugom obavještavamo vas da je danas prestalo da kuca veliko srce i da je utihnuo najljepši glas regije, kada nas je napustio suprug, otac, deda, kum i prijatelj Šaban Šaulić. Ljubav koju je nesebično darivao svima oko sebe utkao je i u svoje pjesme i naša želja je da tako ostane i zapamćen, kao veliki umjetnik, neponovljivi pjevač, ali prije svega divan čovjek! Obitelj Šaulic se zahvaljuje svima na izrazima sućuti i molimo javnost da i u ovim teškim trenucima dostojanstveno sačuvamo uspomenu na Šabana.

Šaulićeva djeca Sanela i Mihajlo odmah su se nekoliko sati nakon vijesti uputili u Njemačku. Legendarni pjevač bit će pokopan u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Šaulića su mnogi smatrali 'kraljem narodne glazbe'

Srpski pjevač rođen je 6. rujna 1951. u Šapcu, dio djetinjstva proveo je u Bijeljini odakle mu je majka Ilduza, a kasnije je s obitelji živio u Beogradu. Kako piše Oslobođenje, imao je skromno djetinjstvo jer mu roditelji nisu imali stalne prihode. Otac je prodavao lutriju, majka igračke, a na Šabana je uglavnom pazila sestra.

Navodno je osim za glazbu bio jako talentiran za sport, no stric Alija je smatrao da će bolje zaraditi glazbom. Jednom ga je prilikom odveo u kafić gdje je Šaban zapjevao i oduševio goste. U taj se kafić često vraćao, vježbao, a onda je za izdao prvu singlicu sa četiri pjesme: ‘Dajte mi utjehu’, ‘Zasviraj mi cigo tužnu pjesmu’, ‘Ne plači srce’ i ‘U kafani ja usamljen’. Imao je 18 godina i tad se preselio u Beograd što mu je teško palo. Navodno je bio stidljiv i povučen, a Beograd je za njega bio velik grad gdje je bio gotovo nepoznat.

U braku sa suprugom Gordanom dobio je troje djece, kćeri Ildu i Sanelu i sina Mihajla. Imao je i izvanbračnog sina Roberta kojeg je priznao. Govorio je da je za odgoj i podizanje djece uglavnom zaslužna supruga jer je on često putovao.

Do 2002. nosio je periku, no tad se s novim albumom odlučio na promjenu. Od stresa je navodno najviše volio s obitelji pobjeći u kuću u Srijemu gdje je obožavao pecati, piše Oslobođenje.

Prije pet mjeseci je zbog ‘boli u grudima’ primljen u bolnicu, ali nakon toga je nastavio nastupati, a posljednji koncert održao je večer prije tragične pogibije.

/jutarnji.hr/

image

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa