.

Velika akcija policije u Travniku: U pretresu kuće pronađena droga, uhićen muškarac

08 Studeni 2019

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su tijekom protekle noći kontinuiranim aktivnostima uspješno realizirali tri akcije u okviru borbe protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Naime, dana 07.11.2019.godine oko 14,40 sati u mjestu Turbe, općina Travnik, policijski službenici PS Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe M.M. rođen 1974. godine iz Travnika. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, po naredbi Općinskog suda Travnik, policijski službenici PU Travnik, izvršili su pretres kuće i pratećih objekata na adresi Obišenjak, općina Travnik, vlasništvo lica M.M., rođen 1978. godine. Prilikom pretresa pronađeno je oko 30 komada PVC omota sa sadržajem materije za koje se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i 25 PVC omota sa sadržajem materije za koje se sumnja da je opojna droga speed, digitalna vaga za precizno mjerenje, te streljivo za pištolj različitih kalibara. U dvorištu su zatečna tri krvoločna psa u čijoj blizini su pronađeni navedeni predmeti. Osumnjičeni je lišen slobode, a svi pronađeni predmeti su oduzeti.

Također, policijski službenici PS Travnik, su istog dana oko 21,25 sati u mjestu Ovnak, općina Travnik, izvršili su kontrolu i pregled vozila Bora, registarskih oznaka J39 M 738. Tom prilikom, kod lica u vozilu S.K rođen 1986. godine i B.H. rođen 1989. godine, obojica iz Travnika, pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa