.

MUP KSB/SBK: Pronađena droga u Bugojnu i Busovači

18 Kolovoz 2022

Tijekom protekla 24 sata na području Kantona Središnja Bosna prijavljena su 2 krivična djela.

Dana 17.08.2022. godine oko 18,10 sati u mjestu Kaonik, općina Busovača, policijski službenici tima za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Ford, kojim je upravljao M.O. rođen 1986.godine iz Sarajeva. Tom prilikom, pronađena je određena količina biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Dana 17/18.08.2022. godine u ulici Bosanska, općina Bugojno, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su pretres osobe H.Š. rođen 1983. godine iz Bugojna i putničkog motornog vozila marke Alfa Rome. U nastavku aktivnosti, izvršen je pretres stana u navedenoj ulici, kao i obiteljske kuće u naselju Vesela, koje koristi H.Š. Prilikom pretresa pronađena je određena količina materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zlouporabe opojnih droga.

U suradnji sa nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 8 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST PROMETA

Evidentirane su 4 prometne nezgode u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 370 prekršajnih naloga, od kojih je 171 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa