.

Pojačane inpekcijske aktivnosti Porezne uprave Federacije BiH

12 Prosinac 2015

Porezna uprava Federacije BiH od ranih jutarnjih sati 11.12.2015. na području cijele Federacije BiH provodi sveobuhvatnu akciju kontrole bespravnog rada, odnosno rada bez odborenja nadležnog organa, sprečavanja sive ekonomije i rada na crno.

 


U tijeku ove akcije izvršen je djelimični nadzor poslovanja kod 213 subjekata. Ovom prilikom inspektori Porezne uprave FBiHsu otkrili: 70 neprijavljenih radnika i 14 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja nadležnog organa.


Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa, zapečaćeno je 38 objekata, izdato je 114 prekršajnih naloga sa visinom izrečenih novčanih kazni u ukupnom iznosu od 243.700,00 KM.


Porezna uprava FBiH se ponovo zahvaljuje svim građanima od kojih je primila informacije o nepravilnostima i poziva sve porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima.


Porezna uprava FBH nastavit će aktivnosti inspekcijskog nadzora i u dane vikenda i ponovo poziva građane da uz punu diskreciju Poreznoj upravi prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje. /o.t./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa