.

EBRD putem "Mikrofina" kreditira poljoprivredu u BiH sa 4 mil EUR

20 Prosinac 2015

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopćila je u petak da je podržala mikro i mala poduzeća u Bosni i Hercegovini sa 4.000.000 eura (4,3 milijuna dolara) u financiranju omogućenom Mikrofinu doo, vodećoj mikrofinancijskoj instituciji u zemlji.Sredstva će pomoći Mikrofinu da dodatno proširi svoje kreditiranje u poljoprivrednom sektoru i proširi kreditne aktivnosti širom Bosne i Hercegovine, naveo je EBRD u priopćenju.

"Ovo je naš drugi projekt podrške razvoju mikro financija u Bosni i Hercegovini u ovoj godini. Smatramo da je to vrlo važno, jer osigurava sredstva za zajmoprimce u vitalnim sektorima ekonomije, kao što je poljoprivreda", rekao je Ian Brown, šef EBRD-a u Bosni i Hercegovini.

Uprkos relativno niskom udjelu aktive financijskog sektora u BiH, mikro financijski sektor je važan izvor financiranja za više od 200.000 klijenata koji nisu usluženi od lokalnih banaka, naveo je EBRD.

"Partnerstvo s EBRD-om će nam pomoći da ojačamo našu poziciju na mikrofinancijskom tržištu i da poduzetnicima i poljoprivrednicima u nedovoljno usluženim područjima zemlje pružimo prijeko potrebno financiranje", kazao je Mladen Bosnić, izvršni direktor Mikrofina.

Od početka svog poslovanja u Bosni i Hercegovini, EBRD je uložio više od 1,7 mlrd € u više od 122 projekata u zemlji do danas. /indikator.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa