.

Potpisani ugovori o finaciranju novih 11 km autoceste na Koridoru Vc

22 Prosinac 2015

Danas su u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu Vjekoslav Bevanda, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora BiH i Ian Brown, direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali Ugovor o zajmu za izgradnju dionica autoceste Počitelj – Buna kao i nastavak izgradnje dionice Zenica jug – Zenica sjever potpisali.

 

Takođe ovom prilikom Jasmina Bučo, direktor JP Autoceste FBiH i Ian Brown, direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su Ugovor o implementaciji projekta.

Vrijednost ugovora za izgradnju navedenih dionica iznosi 160 milijuna KM.

"Ovaj ugovor je prvi pozitivan korak rada nove Uprave i značajan je jer pokazuje našu spremnost i sposobnost za kontinuitet izgradnje novog investicijskogciklusa na Koridoru Vc. Sredstva za 11 novih kilometara autoceste su osigurana u rekordnom roku od mjesec dana. Inače procedura za dobijanje ovakvog kredita traje i do godinu dana. Početkom godine pokrećemo tendersku proceduru za izgradnju autoceste Počitelj – Buna i nastavka izgradnje dionice Zenica jug – Zenica sjever", istakao je Jasmin Bučo, direktor JP Autoceste FBiH.

Dionica na jugu je relativno jednostavna za izgradnju dok je dionica Zenica sjever-Zenica jug iznimno zahtjevna s aspekta geologije i predstavlja jednu od zahtjevnijih na Koridoru Vc.

Početak izgradnje navedenih dionica očekuje se sredinom 2016. godine. /akta.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa