.

Uspjeh Vispakove espresso kave na tržištu Egipta

26 Prosinac 2015

Nakon što je bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak u svibnju ove godine uspješno plasirala prve količine espresso kave na tržište Egipta, u Kairu se ovaj brand nalazi u ponudi već u 60 kafea, priopćeno je iz ove kompanije, prenosi novinska agencija Patria.

 


Plan je da do ožujka 2016. godine broj kafea i restorana u kojima će se piti Vispakov espresso bude uduplan. Uz šoljicu Vispakovog espressa od sada će se u Kairu nuditi i Klasov “Bosanski lokum” kao specijalna poslastica.

-Pozitivno smo iznenađeni brzim ulaskom na tržište glavnog grada Egipta. Naši partneri u Egiptu su od početka vjerovali u naš brand, a Vispakov espresso se pije i u poznatom egipatskom ljetovalištu Sharm el Sheikh. Razvili su za egipatske prilike posebno prilagođene kanale promocije i prodaje, tako da je cilj da za tri mjeseca Vispakov espresso bude dostupan u 120 objekata u Kairu iz ove perspektive itekako realan.

Postoji također mogućnost proširenja asortimana za izvoz sa kapućinima i toplom čokoladom, riječi su menadžera izvoza kompanije Vispak d.d. Visoko Muhameda Muzaferije. /o.t./

 

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa