.

U Loparama se proizvode jahte

26 Prosinac 2015

Selo Smiljevac kod Koraja, u općini Lopare, već 11 godina poslovno je povezano sa Europskom unijom, koliko dugo obiteljsko poduzeće “Smiljevac prom” u ovom selu proizvodi čamce i jahte od poliestera, koje kupuje bogata europska klijentela.

 

Direktor poduzeća Goran Gajić kaže da je za siječanj već dogovorena proizvodnja pet jahti, a da će narudžbe za glisere stizati kasnije, tijekom proljeća.

“Ukoliko znamo i za godine kada smo imali i do 50 isporuka, onda je ovo jedna solidna, prosječna godina. Već jedanaest godina bavimo se proizvodnjom jahti i glisera od poliestera i kupci prepoznaju naše proizvode”, kaže Gajić za poslovni portal Capital.

U “Smiljevac prom” konstantno radio od pet do sedam radnika i ono funkcionira kao tipično obiteljsko poduzeće, jer je u proizvodnju jahti trenutno uključen Goran i njegova supruga Vajka, svastika Ljubica i njen suprug Milenko Babić.

Od 1989. godine oni su, kako kaže Goran, “pekli” ovaj zanat u austrijskoj firmi “Sunbeam Yachts”, da bi se prije jedanaest godina vratili u zavičaj gdje su se i sami upustili u zahtjevan posao oblikovanja i proizvodnje jahti i glisera od poliestera. U poduzeću “Smiljevac prom” proizvode se čamci dužine do četiri metra, jahte dužine od sedam, osam i devet metara. Za ovo poduzeće, zahvaljujući znanju i iskustvu njihovih osnivača, već sada znaju mnogi bogati Europljani.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa