.

U 179 inspekcijskih nadzora zatečena 53 neprijavljena radnika

13 Siječanj 2016

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH, u nastavku aktivnosti kontrole zakonitosti poslovanja, su dana 12.01.2016. godine izvršili 191 inspekcijski nadzor. Zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno su zapečatili 31 objekat u kojima su zatečena 57 neprijavljena radnika.

 

U tijeku inspekcijskog nadzora utvrđeno je da 12 objekata obavlja djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa izdato je 105 prekršajnih naloga sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 275.100,00 KM.

Navedene aktivnosti izvršene su na području Federacije BiH, a u ovim kontrolama angažovani su timovi inspektora iz nadležnih županijskih poreznih ureda, Sektora za registraciju, kontrolu i naplatu doprinosa i Odsjeka za obavještavanje i istrage.

Aktivnost inspekcijskog nadzora se nastavlja. Porezna uprava poziva porezne obveznike da izvršavaju svoje obveze, a građane da uz punu diskreciju prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje. /o.t./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa