.

U Vitezu predstavljena knjiga „Cyber terorizam – suvremena sigurnosna prijetnja“

22 Siječanj 2016

Spomenuto je kako je na internetu, krajnje jednostavno, moguće pronaći sve informacije o načinu izrade bombe.

 


U četvrtak je navečer, u Vitezu, održana promocija knjige „Cyber terorizam – suvremena sigurnosna prijetnja“, autora Vladice Babića, stručnjaka za računalni kriminalitet u Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u BiH (APIK).

Autor knjige je istaknuo kako BiH ima izuzetno dobro uređen zakonski okvir na području cyber terorizma, a knjiga je "analiza zakonskih rješenja koja su na snazi u državi". Dodao je kako će se raditi na razvijanju i nadogradnji zakona o terorizmu u BiH.

Babić je, na predstavljanju, rekao i kako se na internetu mogu pronaći instrukcije o načinu spravljanja bombe "u maminoj kuhinji". Naime, od raznih kućanskih aparata, pomagala do svakodnevnih namirnica iz kuhinje može se napraviti smrtonosno oružje.

Podsjetimo, riječ je o četvrtoj knjizi Vladice Babića. Prije toga je objavio knjige "Kompjutorski kriminal", 2013. "Dječja pornografija i internet - interdisciplinarni ogledi", te u koautorstvu sa Hanom Korać "Organizirani kriminalitet i druga krivična djela". Objavio je i 36 znanstvenih i stručnih radova u zemlji i inozemstvu. /drukciji.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa