.

U Bugojnu promovirana knjiga "Soba za nikoga" Donne Ares

19 Veljača 2016

Knjiga "Soba za nikoga“ autorice Azre Kolaković - Donne Ares, u kojoj je bh. pjevačica opisala svoju borbu s karcinomom, promovirana je sinoć u Bugojnu.

 


Knjigu su predstavili novinarka Azra Karalić, profesor bosanskog jezika i književnosti Senada Milanović, i dr. Šefika Bajrić, specijalista ginekologije i akušerstva.

Odlomke iz knjige čitala je Jasmina Mlaćo-Durek, a promociju su nastupom uveličale članice Vokalnog ansambla Bugojno.

Ovo je knjiga koja je, kako je rečeno, lišena svih lažnih moralisanja, ali i lažnih nada. Autorica je u njoj lišila sebe i sve nas patetike, samosažaljenja i potrebe sažaljenja. Ovo je dokaz njene borbe, hrabosti i istrajnosti osobe koja se ne predaje.

Azra Kolaković odlučila je razbiti tišinu i predrasude, podijeliti s nama svoje iskustvo, objasniti nam detaljno s čime se susreću oboljeli, kako da lakše prevaziđu neke situacije, kako da se bore, a ne poriču bolest, rečeno je na promociji.

Pružila je, također, priliku obiteljima oboljelih da shvate šta im treba u teškim trenucima, na šta su posebno osjetljivi, šta im smeta a šta ih, možda, može usrećiti.

Na promociji je istaknuto i da je autorica svojom knjigom odrškrinula vrata pričama o našem zdravstvenom sistemu, njegovim manama i potrebi reforme.

Promociju knjige "Soba za nikoga“ Donne Ares organizirala je Asocijacija žena SDA Bugojno, a inicijativa je potekla iz Ureda potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović./avaz.ba/

 

Izvor fotografije: avaz.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa