.

FOJNICA: Otvoreno "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne"

25 Ožujak 2017

Otvorenjem izložbe radova Društva hrvatskih likovnih umjetnika u Federaciji BiH u Franjevačkom samostanu Duha Svetoga u Fojnici, u petak je započelo četvrto izdanje manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne.

Izloženo je ukupno 34 slike i skulpture od 22 autora, članova Društva hrvatskih likovnih umjetnika u Federaciji BiH, priopćila je Mladež HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna, organizatori Hrvatskog proljeća sSredišnje Bosne.

"Dio izloženih radova, rađenih u različitim tehnikama, uistinu je reprezentativan što ovu izložbu podiže na zavidnu razinu", kazala je povjesničarka umjetnosti Ana Filipović.

Izložbu, a ujedno i manifestaciju Hrvatsko proljeće Središnje Bosne otvorio je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna i ministar u Vladi ŽSB Nikola Grubešić.

On je pozvao sve ljude, bez obzira na naciju, da posjete neki od 17 događaja koji će u sklopu manifestacije biti organizirani u 15 općina središnje Bosne.

"Izuzetno mi je drago vidjeti kako je ova manifestacija prerasla u vrhunski kulturni događaj koji se proširio i izvan prostora Županije, i ne sumnjam da će rasti i napredovati i dalje. Sve čestitke našoj mladeži", kazao je Grubešić.

I ove godine, kroz kulturu, izložbe, promocije knjiga, premijere filmova i koncerte, Hrvatsko proljeće Središnje Bosne doprinijet će boljem međusobnom upoznavanje i zbližavanju Hrvata, što su primarni ciljevi manifestacije, poručeno je sa sinoćnjeg otvorenja.

Proljeće se nastavlja u nedjelju, 26. ožujka, u Bugojnu, gdje će se održati promocija knjige "Ljudi i vrijeme", autora Zvonimira Čilića. 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa