.

„Govorite li hrvatski?“ - monodrama hrvatskog glumca Joška Ševe gostuje u Jajcu i Busovači

31 Ožujak 2017

"Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" nastavlja se ovoga vikenda u Jajce i Busovači uz monodramu „Govorite li hrvatski?“ poznatog hrvatskog glumca Joška Ševe.

Monodrama „Govorite li hrvatski?“ premijerno je izvedena 11. veljače 1994. godine u Dramskom kazalištu Gavella u Zagrebu. Joško Ševo na pitanje „Govorite li hrvatski?“ odgovara na najbolji mogući način, stihovima i monolozima nekih od najvećih hrvatskih pjesnika i pisaca. Tako u predstavi možemo čuti tekstove Ive Vojnovića, Ivana Gundulića, tekst Bašćanske ploče, Marina Držića, Ivana Kozarca, Tina Ujevića, Drage Ivaniševića i mnoge druge.

Osim Hrvatske (Brač, Trogir, Split, Dubrovnik, Osijek, Umag, Rovinj, Pula, Zadar…) i Europe (Beč, München, Stockholm, Pečuh, Prag, Amsterdam) predstava je gostovala na još dva kontinenta – Afrika (Južnoafrička republika) i Sjeverna Amerika (SAD i Kanada).

Predstava je namijenjena najrazličitijoj publici kojoj glumac obnavlja sjećanja na hrvatsku baštinu i tako je brani da ne ode u zaborav.


Ulaz je besplatan, predstava u "Domu kulture" u Jajcu počinje večeras u 20 sati, dok u Busovači počinje sutra, 1.travnja u 18 sati u "Kinu Theatre".

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa