.

Vitez: „Maturanti“ i „Kraljica Bosne“ oduševili, u petak „Ženska pitanja“

22 Lipanj 2017

Ponajbolja amaterska kazališna predstava u Hrvatskoj, „Maturanti“ Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod otvorila je 2. Dane hrvatskog kazališta u Bosni i Hercegovini, koje organiziraju Udruga mladih “Enter” i Gradsko kazalište mladih Vitez.

Prije početka same predstave nazočne je pozdravio Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez te čast da otvorio druge po redu Dane hrvatskog kazališta u BiH prepustio Silviju Stilinoviću, voditelju SKM Slavonski Brod i redatelju predstave “Maturanti”. Silvio, inače dugogodišnji poznati i priznati novinar HRT-a, zahvalio se članovima GKM-a Vitez i Entera na pozivu i časti da otvore novu kazališnu smotru u Vitezu.

Kao nekomu tko je dugo u kazalištu, a u isto vrijeme i na Hrvatskoj televiziji, iznimno mi je zadovoljstvo što imamo priliku baš mi otvoriti druge po redu dane hrvatskog kazališta u BiH. Sretniji sam tim više što našu predstavu igramo nakon ogromnog uspjeha na našoj državnoj smotri, a posebno što je to večeras u Vitezu, među dragim prijateljima s kojima nas veže dugogodišnje prijateljstvo, kako kroz kazalište, tako i van njega. Iskrena mi je čast da mogu proglasiti druge dane hrvatskog kazališta u Bosni i Hercegovini otvorenima, kazao je Silvio Stilinović na subotnjem otvaranju.

Predstava “Maturanti” SKM-a Slavonski Brod oduševila je publiku u Vitezu, koja je članovima ansambla za odličnu izvedbu čestitala višeminutnim gromoglasnim pljeskom.
Nakon odličnog otvaranja 2. Dana hrvatskog kazališta u BiH predstavom “Maturanti” SKM-a Slavonski Brod, publika je i drugu večer imala priliku pogledati još jednu vrhunsku predstavu, “Kraljica Bosne”, ovoga puta u izvedbi Studentskog teatra Franjevačke teologije Sarajevo.

Krcata kazališna dvorana Vitez još jednom je potvrdila koliko publika u Vitezu voli kazališnu umjetnost, a vrijedi istaknuti kako su predstavu došli pogledati i ljubitelji kazališta iz susjednih općina, Travnika, Novog Travnika, Busovače, pa čak i iz Posavine, zatim Kiseljaka, Visokog, Uskoplja, Sarajeva.. Burnim pljeskom pozdravljeni su glumci predstave “Kraljica Bosne”, a poseban pljesak dobila je Anela Križanac, redateljica predstave, koja je ujedno utjelovila i lik kraljice Katarine Kotromanić.

Zbilja je odličan osjećaj, nakon Sarajeva i Travnika predstaviti se predivnoj publici i u Vitezu. Kao i svaki put i sada sam imala tremu, ali glumački ansambl i publika su učinili da sve bude čarobno. Čestitam mojim glumcima, a hvala i publici u prepunoj dvorani u Vitezu i našim domaćinima iz GKM-a Vitez, kazala je nakon predstave Anela Križanac.

Narednog tjedna na 2. Danima hrvatskog kazališta u BiH, gostuju članovi HKUD “Vladimir Nazor“ iz Sombora u Srbiji, koji će izvesti predstavu “Ženska pitanja”. Predstava se igra u kazališnoj dvorani Vitez, u petak, 23. lipnja s početkom u 20,00 sati.

Druge po redu Dane hrvatskog kazališta u BiH podržali su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Središnja Bosna. /drukciji.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa