.

U Bugojnu otvorena izložba humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“

24 Travanj 2018

Putujuća izložba humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać“ pod nazivom „Pomozimo zajedno“ otvorena je u Umjetničkoj galeriji KSC-a u Bugojnu.

Izložbenu postavku čini oko trideset umjetničkih dijela, čijom kupovinom građani sudjeluju u podršci provođenju brojih aktivnosti ovog udruženja, čije je sjedište u Zagrebu. -

Kao neprofitna i nevladina organizacija od 2012. pomažemo osobama sa zdravstvenim poteškoćama, koje iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine dolaze na liječenje u Zagreb. Udruga pomaže svakom čovjeku bez obzira na spol, dob, vrstu bolesti, socijalni status, nacionalnost i vjeroispovijest - kazao je predsjednik ove udruge Ivan Soldo.

Po njegovim riječima, do sada je udruga "fra Mladen Hrkać", koja nosi ime poznatog hercegovačkog franjevca i dobrotvora, pomogla oko 5.500 osoba.

- Za korisnike usluga koje pružamo, osigurali smo više od 100.000 obroka. Pokrenuli smo, također, projekt izgradnje doma „fra Mladen Hrkać“ u Zagrebu u kojem će se, u isto vrijeme, moći smjestiti 220 osoba - istaknuo je.

Izložbu je otvorio predsjednik Ogranka Matice hrvatske Bugojno Antonio Džolan, a osim u tome gradu, predviđeno je da gostuje u dvadeset bosanskohercegovačkih i isto toliko hrvatskih sredina.

/vecernji.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa