.

Premijera GKM-a Vitez "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" zatvorila 4. Dane hrvatskog kazališta u BiH

22 Srpanj 2019

Gradsko kazalište mladih Vitez premijerom predstave "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" svečano je zatvorilo 4. Dane hrvatskog kazališta u BiH. Ponovno ispunjena dvorana i sjajan nastup mladih glumica GKM-a Vitez stvorili su izniman ugođaj. Za svoje glumačke bravure mlade članice viteškog kazališta nagrađene su dugotrajnim i snažnim pljeskom nakon predstave.

Čudnovate zgode šegrta Hlapića priča je o pustolovinama koje proživljava mladi šegrt na putovanju, na koje je krenuo kako bi razgazio male uske čizmice, uzrokom njegovih nevolja kod majstora Mrkonje.

Dok je pisala o šegrtu Hlapiću Ivana Brlić Mažuranić je stvarala lik koji je trebao predstavljati samo dobro. Upravo je preko tog lika htjela poručiti da uz pomoć vjere dobro uvijek može pobijediti zlo. Ova zanimljiva priča prepuna je vedrine i povjerenja u sve što je dobro.

Upravo su je tako uprizorile i članice Gradskog kazališta mladih Vitez, pod redateljskom paskom Sunčice Strukar. U predstavi su igrale Ivana Lukić, Elena Stojak, Marina Čurak, Maja Papić, Marija Plavčić, Pavla Plavčić, Mirna Matić, Merima Subašić, Iva Grebenar i Glorija Stojak. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević, a grafičko oblikovanje kao i uvijek potpisuje Borislav Sučić. Tehnička potpora su Leona Blaž i Franko Bralo, a fotografije potpisuje Boris Šarić.

Ovogodišnji Dani hrvatskog kazališta u BiH održani su pod generalnim pokroviteljstvom hrvatske eurozastupnice Željane Zovko, te uz pokroviteljstvo Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽSB na čelu s ministrom Bojanom Domićem. Također, veliku potporu u radu Gradskom kazalištu mladih Vitez pruža i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, na čelu s državnim tajnikom Zvonkom Milasom.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa