.

Dani dijaspore u Travniku uz brojne posjetitelje započeli promocijom knjige Glorije Lujanović

01 Kolovoz 2023

U ambijentu srednjovjekovne tvrđave Stari grad, sinoć je u Travniku uz prisustvo brojnih posjetitelja zvanično otvorena kulturno-zabavna i privredna manifestacija “Dani dijaspore 2023”.

Manifestacija će trajati tijekom cijelog tjedna a kao prvi događaj u nizu, upriličena je promocija knjige “Otac”, mlade spisateljice i novinarke Glorije Lujanović. Gloria Lujanović, koja je rođena u Novom Travniku s trenutnim mjestom prebivališta u Zagrebu, sinoć je predstavila svoj prvijenac, koji je, već po samom objavljivanju u travnju, 2023. godine izazvao veliku pažnju publike i književne kritike.

Knjigu su predstavili pisac Josip Mlakić i muzejski kustos Enes Škrgo, a Lujanović je čitanjem ulomaka iz knjige zaintrigirala maštu brojnih posjetitelja, te izrazila zadovoljstvo što je dio manifestacije Dani dijaspore.

“Knjiga je emotivna, ali istovremeno tužna i duhovita i donosi priču o ocu kao protagonisti čiji svijet tvore domovina i tuđina, kao i rat i ono što je nakon rata nastalo, a otac govori iz prostora sjećanja i prošlosti”, kazala je Lujanović.

Predsjednik Organizacionog odbora manifestacije i pomoćnik načelnika za razvoj, privredu i vanprivredu Azem Ejubović je kazao da je izuzetno zadovoljan odzivom i interesiranjem za programom ovogodišnje manifestacije Dani dijaspore.

“Nadam se da će učesnici i posjetitelji uživati u raznovrsnim sadržajima koji su prilagođeni različitim interesovanjima, tako da svi mogu pronaći nešto interesantno za sebe”, kazao je Ejubović.

Kako su istaknuli organizatori, u Travniku se tijekom tjedna pored brojnih privrednih susreta, očekuje i izložba fotografija, stručno predavanje, edukativna radionica, promocija knjige, književno-muzička večer, te izložba skulptura, kao i koncert velike glazbene zvijezde Zdravka Čolića, koji je zakazan za 05. kolovoz na stadionu Pirota.

 

 

 

 

izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa