.

U Mostaru održana promocija diplomanata Fakulteta zdravstvenih studija

18 Ožujak 2016

U Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru održana je svečana promocija - dodjela diploma studentima koji su završili studij na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru.

Na promociji su dodijeljene diplome prvostupnicima i magistrima sestrinstva, radiološke tehnologije, fizioterapije i sanitarnog inženjerstva predstavlja iznuman akademski događaj.

Dekan Fakulteta zdravstvenih studija prof. dr. sc. Ivan Vasilj poručio je diplomantima da će kroz svoj život i rad nailaziti na brojne poteškoće i kušnje, "ali budite napunjeni pozitivnom energijom, znanjem i samouvjerenošću. Nemojte pokleknuti zbog neuspjeha, to nek bude samo poticaj da izađete još mudriji, samouvjereniji i jači."

Rektorica Ljerka Ostojić uz čestitku studentima pozvala je iste da ne odlaze iz Bosne i Hercegovine: "Zamislimo kakva bi pustoš vladala u našim bolnicama, domovima zdravlja i ambulantama da nije vas, medicinskih sestara, radioloških inženjera, fizioterapeuta, sanitarnih inženjera, da nije vas i vaših starijih kolegica i kolega. Te slike bi bile apokaliptične, ali tek tada možemo shvatiti koliko je svatko od vas ponaosob važan za zdravlje naših pacijenata i normalno funkcioniranje zdravstvenog sustava. Nažalost, to često nije prepoznato u našem društvu. U isto vrijeme, svjesna sam da nam mladi ljudi odlaze u inozemstvo, no bit ću slobodna pa ću one koji odu pozvati da nam se vrate, jer vi ste, zajedno s našim liječnicima, glavni kamen našeg zdravstvenog sustava. Bez vas je on neodrživ."

Ovom prilikom prof. dr. sc. Dragan Babić dodijelio je i dekanove nagrade najboljim studentima Fakulteta zdravstvenih studija. /pogled.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa