.

Croatian Scholarship Fund raspisao natječaj za izbor novih stipendista

07 Travanj 2016

Croatian Scholarship Fund, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini, raspisala je natječaj za izbor novih stipendista koje će sufinancirati tijekom njihova petogodišnjeg sveučilišnog obrazovanja.

Stipendije mogu dobiti hrvatski studenti koji ovog proljeća završavaju gimnaziju ili srednju školu u Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini te namjeravaju upisati prvu godinu studija na jednom od hrvatskih sveučilišta.

Zainteresirani trebaju podnijeti prijavu s popratnom dokumentacijom upravi zaklade najkasnije do 15. svibnja ove godine. Prijavnicu i informacije o potrebnim dokumentima možete pronaći na sljedećem linku: http://www.croatianscholarship.org/na-hrvatskom/prijavnica/

Budući da svake godine zaklada primi i po nekoliko stotina prijava na natječaj, prednost pri odabiru će imati budući studenti izvrsnih ocjena i slabijeg imovinskog stanja.

Zaklada je utemeljena 1989. godine, a stipendira nadarene studente u domovini od 1993. Do sada je – zahvaljujući materijalnoj potpori zaklade – diplomiralo više od tri stotine studenata na različitim fakultetima te danas pomažu razvoju svoje zemlje. Geslo zaklade je «Stvaranje lidera kroz obrazovanje» a temeljna misija – pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude, koji će u budućnosti nositi njezin razvoj.

Zakladu vode i potpomažu američki Hrvati drugog i trećeg naraštaja od kojih većina i ne govori hrvatski jezik ali žele pomoći napretku domovine svojih roditelja i djedova.

Izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa