.

Na FIT-u Sveučilišta VITEZ otvoren prvi Start IT centar u KSB

25 Svibanj 2016

Rektor Sveučilišta „VITEZ“, prof.dr. Mirko Puljić u utorak je službeno otvorio prvi Start IT centar u KSB/SBK i među prvima u cijeloj BiH. Mjesto na kojem će mlade, perspektivne osobe dobiti mogućnost ostvarenja svojih profesionalnih ambicija, omogućio je Fakultet informacijskih tehnologija Sveučilišta VITEZ, a u cijeli proces uključene su i  tvrtke Microsoft BiH, KimTec Vitez, IT Solutions i Asocijacija za IT Travnik, Tring Gračanica i Devion Bugojno.

 

Start IT centar je mjesto znanja, inovativnosti i kreativnosti, namijenjen svim mladim nezaposlenim ljudima kojima je potreban pristup Internetu  i prostor za rad, a koristit će im za  pokretanje vlastitog biznisa. Ponudili smo suvremeno opremljen prostor u kojem će se educirati kroz besplatna predavanja, radionice i tečajeve programiranja, administracije mreža, dizajna i multimedije te razvoj mobilnih aplikacija koje će voditi stručnjaci iz IT oblasti. Također ćemo im omogućiti i uspostavljanje poslovnih veza i kontakata uz čiju će pomoć ostvariti profesionalne ambicije“, poručio je doc.dr. Hadžib Salkić, prodekan FIT-a Sveučilišta VITEZ, jedan od glavnih idejnih tvoraca pokretanja Centra.

Inače, treba spomenuti kako su brojni informatičari, koji su se školovali na FIT-u Sveučilišta Vitez, do danas postali priznati informatički stručnjaci u zemljama EU.

„Na to smo posebno ponosni, međutim ono što mi želimo jest educirati ih i osposobljavati za rad u ovom okruženju. Drugim riječima, želimo da ostanu ovdje i daju doprinos u stvaranju boljih uvjeta života na ovim prostorima“, poručio je doc.dr. Hadžib Salkić.

Svi koji žele postati članovi Start IT centra mogu se prijaviti na www.start-it-centar.eu, nakon čega će dobiti člansku iskaznicu s kojom mogu koristiti njegove usluge. Do sada se prijavilo više od 40 članova, a interes za učestvovanje u radu i kreiranju aktivnosti Start IT centra na Sveučilištu VITEZ do sada su iskazale brojne IT kompanije iz cijele BiH.

Polaznici Start IT centra, koji  će inače djelovati u okviru Instituta Sveučilišta, besplatno će moći usvojiti i druge vještine neophodne u suvremenom biznisu (strani jezici, izrada poslovnih planova isl.).

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa