.

Travnik: KŠC “Petar Barbarić” u tri države provodi sjajan ekološko-kulturni projekt

23 Siječanj 2020

Katolički školski centar „Petar Barbarić“ – Gimnazija Travnik nositelj je međunarodnog ekološkog projekta #3forECO koji je krajem 2019. godine uspješno ocijenjen od strane RYCO-a te je time dobio financijsku podršku za realizaciju projektnih aktivnosti koje će se implementirati od siječnja do srpnja 2020. godine u Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji.

Gimnazija je tijekom prethodnih mjeseci ostvarila partnerstvo s Ekonomsko-trgovinskom školom Kikinda (Srbija) i OSTU Nace Bugjoni (Kumanovo) kroz pripremu projektnog prijedloga.

Projekt će okupiti 42 učenika i djelatnike koji u drugim okolnostima ne bi imali priliku surađivati i susresti se kroz eko aktivnosti. Sve projektne aktivnosti promovirat će zaštitu prirodne baštine kroz međunarodnu suradnju, posjetu zaštićenim eko područjima kod tri partnerske strane te razmjenu iskustava o dobrim praksama zaštite prirode i uključenja mladih u procese učenja i promocije zdravog odnosa prema prirodnim bogatstvima.

Osim ovog cilja, projektom se ostvaruje direktan kontakt između mladih i učenje o kulturnim raznolikostima u regiji, razbijanje predrasuda i širenje znanja o lokalnim zajednicama koje su uključene u ovaj projekt. Projekt je posebno značajan budući da su mladi, uključeni u ovaj projekt, stanovnici manjih ili ruralnih sredina i nemaju mogućnost posjetiti vršnjake iz ovih lokalnih zajednica.

Također, projekt je značajan i za partnerske škole budući da kroz projekt postaju veza između lokalnih zajednica i omogućuju razvijanje novih partnerstava u budućnosti, posebno na polju obrazovanja i kulturne razmjene.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa