.

Iskoristite priliku za stjecanje vještina budućnosti u jednom od najvećih programa za mlade

16 Ožujak 2024

Prijavi se do 24. ožujka 2024. godine i postani dio mreže mladih lidera i liderki koji pokreću promjene!

U želji da se mladi u Bosni i Hercegovini osnaže da aktivno doprinose svojim zajednicama i ujedno razviju vještine tražene na tržištu rada, Mozaik omladinske banke se već preko 15 godina ističu kao program koji oblikuje i promovira društvene lidere i liderke. To sada možeš biti i ti!

Poziv je otvoren za mlade od 17 do 30 godina, u sljedećim zajednicama: Bihać, Bileća, Bosansko Grahovo, Cazin, Čelinac, Derventa, Doboj Istok, Doboj Jug, Goražde, Gornji Vakuf-Uskoplje, Gračanica, Jezero, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Petrovo, Petrovac, Prnjavor, Rudo, Travnik, Usora i Vareš.

PRIJAVI SE OVDJE

Pozivamo te da postaneš dio Odbora Mozaik omladinskih banaka, a evo i zašto! Svjesni smo da su iz dana u dan sve veća očekivanja od mladih, zato pridruživanje Odboru nije samo korak izvan uobičajenog puta obrazovanja. Cilj nam je pružiti mladim ljudima ne samo edukaciju već i neprocjenjivo praktično iskustvo koje otvara vrata ka poslovima budućnosti. U srcu našeg programa je vjerovanje u razvoj ključnih vještina: kritičko razmišljanje, sposobnost rješavanja problema, digitalna pismenost, empatija i adaptabilnost. Ove vještine razvijamo kroz inovativne metode učenja i aktivnog angažiranja u projektima koji imaju stvaran utjecaj na zajednicu.

Mozaik omladinske banke su više od programa, to je zajednica u kojoj mladi kao ti razvijaju lične potencijale i doprinose unapređenju lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine. Kao član ili članica Odbora, ti ćeš biti u središtu ove akcije, mentorirat ćeš i podržavat ćeš mlade u realizaciji njihovih ideja i promovirat ćeš pozitivne promjene koje zajedno stvaramo.

Nemaš iskustva? Nema problema – s nama ga stječeš. Kroz brojne besplatne treninge, radionice i edukacije pripremit ćemo te za sve aktivnosti koje te čekaju, ali ujedno ćeš imati priliku da razvijaš vještine korisne za tvoje dalje školovanje ili karijeru. Osim toga, upoznat ćeš veliki broj mladih iz raznih dijelova BiH, steći ćeš nova prijateljstva i radit ćeš nešto dobro za svoju zajednicu.

A ovo su neke od aktivnosti u koje ćemo te uključiti:

upravljanje fondom za projekte i mikro biznise namijenjene mladima u tvojoj zajednici;
smišljanje i realizaciju projekata od društvenog značaja;
mentoriranje timova, koje čine mladi poput tebe – željni pozitivne promjene u svom okruženju i ličnog razvoja;
promociju uspješnih mladih koji su uzori drugima.

Nemoj da dozvoliš da strah ograniči tvoje mogućnosti. Pridruži nam se da zajedno rastemo, učimo i gradimo bolju i ljepšu Bosnu i Hercegovinu. Tko zna, možda baš ti budeš naš top volonter ili volonterka za 2024?

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa