.

HRT Kiseljak ne želi isplaćivati plaće uposlenim na Javnom servisu!

19 Siječanj 2016

Dobio sam informaciju koja definitivno dokazuje da je jedini smisao postojanja ove države uništenje gospodarstva! Kao što je poznato, medijska mrcina, društveni karcinom, proračunska aždaja, skladište besposličara i alkoholičara - JAVNI RTV servis - ostao je s novom godinom bez mogućnosti pljačke građana.

 

Naime, istekao je ugovor sa telekom operaterima, pa više nema načina naplate RTV takse. Da se razumijemo, o pljački se radi iz prostog razloga što je do sad jedina svrha takse bila isplata plaća i doprinosa radnicima, a nikako produkcija određenih vrsta programa kojeg su po zakonu dužni proizvoditi.

E sad ono pravo. Kako su ostali bez prihoda, odlučili su naći drugi način glođanja kostiju građanima, pa su pokušali preko Vijeća ministara produžiti dosadašnji sistem naplate. Kako je to iz nepoznatih razloga propalo, gospoda su odlučila (neprovjereno ali prilično pouzdano) novac namaknuti s računa RAK-a!

RAK je Regulatorna agencija za komunikacije koja masno naplaćuje koncesije na telekomunikacijske i medijske usluge stotinama subjekata. Gotovo 99% tih subjekata su privatni. - jedan od tih subjekata je i HRT Kiseljak, koji godišnje plati RAK-u (odnosno državi) skoro 20.000 KM.

Da znate prihode HRT Kiseljaka, znali biste da se radi o ogromnoj cifri, koja je 2013. umalo dovela kuću do gašenja.

U isto vrijeme, Javni servis OSLOBOĐEN je plaćanja bilo kakvih naknada RAK-u, na čemu ima zahvaliti - državi.

I tako, Javni RTV servis, koji egzistira na grbači građana i države, uspio je zapasti u krizu. Njihov prijedlog rješenja krize - otmimo novac koji je direktno na račun države uplatila naša konkurencija!

Tako će HRT Kiseljak, između ostalih, od svojih skromnih sredstava, financirati i Javni RTV servis!

Ovakav ekonomsko destruktivni prijedlog prema kojem će medijsko-političkog monstruma financirati građani i konkurencija u prijedlog će uputiti Vijeće ministara!

Ako se Vijeće ministara zaista odluči financirati Javni servis od sredstava uzetih od privatnih medija, onda će HRT Kiseljak kao savjestan medij tužiti Vijeće ministara, odnosno ministarstvo koje ovakav užas uputi u proceduru.

Sredstva koja mediji uplaćuju na račun RAK-a su namjenska sredstva, i ne postoji zakonska osnova po kojom se od tih sredstava mogu isplaćivati plaće uposlenim na Javnom servisu!

Ukoliko se ova informacija zaista potvrdi, onda ću u ime HRT Kiseljak zahtijevati od Vijeća ministara da istu sumu uplati i nama, odnosno, da i nas, kao Javni servis, oslobodi plaćanja koncesija na frekvencije. Mislim da bi to bilo pošteno. Tvrtko Milović/Facebook blog

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa