.

Ukrajina pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga!

15 Svibanj 2016

Ukrajinka Jamala sinoć je pobjedila na najvećem glazbenom događaju godine – Eurosongu, koji se ove godine održavao u prepunoj Globe Areni u glavnom gradu Švedske.

Nakon 12 godina i Ruslane s pjesmom "Wild Dance" Ukrajina opet na prvom mjestu. Ukrajinska pjesma „1994“ smatrala se najkonroverznijom pjesmom na ovogodišnjem natjecanju, zbog koje su Rusi prijetili bojkotom Eurosonga, no ta je pjesma ipak Ukrajincima donijela pobjedu. Sinoćnjim nastupima 26 izvođača je predstavljalo svoje zemlje, odnosno 26 pjesama koje je izborilo finale eurosonga na polufinalnim večerima. Cijelu spektakularnu večer vodili su domaćini Petra Mede i prošlogodišnji pobjednik, Mans Zelmerlow.

Karakteristično za ovogodišnji Eurosong je to da je sistem glasanja bio drugačiji nego prethodnih godina. 50 posto bodova nosio je žiri koji je sasatavljen od osoba iz 42 zemlje, a drugih 50 posto bili su glasovi gledatelja iz 42 zemlje. Sa novim sistemom glasanja unijeta je velika doza uzbudljivosti gledanja jer je pobjednik ostao nepoznat do kraja natjecanja. Pogledajte pobjedničku pjesmu. /D.L./

https://www.youtube.com/watch?v=oxS6eKEOdLQ

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa