.

Kratki film „Neki novi klinci“ na najvećem online filmskom festivalu

27 Rujan 2016

Početkom ovog mjeseca kratki igrani film „Neki novi klinci“ je izabran za sudjelovanje na najvećem online filmskom festivalu pod nazivom “IndieWise”.


Festival je pokrenuo Bahamski redatelj i poduzetnik, Jarrod Knowles, s namjerom da svima omogući gledanje neovisnih filmskih ostvarenja niskog budžeta, da se takmiče, te na kraju dobiju objektivan feedback od kolega iz svijeta filma.


Film „Neki novi klinci“ nominiran je za nagrade u 6 kategorija za mjesec rujan (Najbolji kratki film, Najbolji film na stranom jeziku, Najbolja kinematografija, Najbolji glumac, Najbolji scenarij i Najbolji redatelj), a krajem mjeseca ćemo saznati da li su mladi filmaši osvojili jednu od tih nagrada.


Ovom prilikom Vas pozivaju da se registrirate na web stranicu www.getindiewise.com i glasate za kratki film „Some New Kids“ tako što ćete nakon gledanja filma reći koje je emocije film iz vas izvukao, dodijeliti ocjene i nominirati film u nekoj od kategorija.


Bio sam presretan kada sam dobio mail s pozitivnim odgovorom od organizatora festivala. Film je konstantno odbijan od domaćih festivala, što i shvaćam zbog konzervativnosti naše sredine, ali i teme koju sam obradio. Evo, u Americi smo prošli što znači da smo napravili nešto dobro. Sada ostaje samo nadati se da će nas naredne godine pozvati u Miami na „live event“. Ovo je dokaz da našem gradu pod hitno treba filmsko udruženje kako bismo nastavili učiti i razvijati ozbiljnije projekte jer kinematografija je jedan od najboljih promotora neke države”, kazao je scenarist filma Darijo Bošnjak.


Podsjećamo, film je sniman na lokacijama Lašvanske doline (Stara bila, Nova Bila i Putićevo). U projektu je sudjelovalo više od 40 ljudi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. /vitez.info/

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa