.

Telemach: Od sada moguće praćenje sportskih događaja paralelno na Arena sport i Sport klubu

14 Ožujak 2016

Kompanija Telemach upućuje demanti povodom saopćenja Asocijacije kablovskih operatera (AKOP-a) od 3. ožujka ove godine u kojem se, kako navode, iznose lažne informacije o cijeni koje za kanale Sport kluba plaća Telemach.

Uprava Telemacha snažno odbacuje neistinite navode o kompaniji kao nekome ko upravlja s pravima za distribuciju kanala Sport klub (radi se o United media S.a.r.l kompaniji).

“Konkurencijsko vijeće je odlukom iz sijećnja 2016. godine donijelo odluku u kojoj se obavezuje HD-Win (vlasnik Arena Sport kanala) da u roku od 60 dana potpiše s Telemach grupacijom ugovor za distribuciju kanala Arena Sport, čime je prekinuto razdoblje u kojem je tu obvezu prema svim operaterima imao samo Sport klub, te su time telekom i kablovski operateri na tržištu konačno stavljeni u ravnopravan položaj u smislu pristupa ekskluzivnim sportskim sadržajima”, navodi se u saopćenju Telemacha.

Naime, kompanija već dvije godine pregovara s HD-Winom o distribuciji kanala Arena sport, te su zbog nespremnosti HD-Wina da uđe u ugovorni odnos podnijete dvije prijave Konkurencijskom vijeću BiH za zloupotrebu dominantnog položaja od strane HD-Wina. Prva prijava je završila na način da Konkurencijsko vijeće nije donijelo odluku o tome u zakonskom roku, pa je prijava samim time odbačena u travnju 2015. godine, dok je druga prijava nakon niza dodatno iznesenih dokaza u veljači 2016. godine rezultirala proglašenjem Arena sport kanala dominantnim na tržištu visokokvalitetnog nogometnog sadržaja, čime su se stvorili uvjeti da u skoroj budućnosti i korisnici Telemacha i Total TV-a budu u mogućnosti pratiti sadržaje kao što su BH Telecom Premier liga, HNL, talijanska i francuska nogometna liga.

“Prema našim informacijama nasuprot tvrdnjama AKOP-a, cijene kanala konkurentnih platformi Arena Sport i SK su vrlo slične i kao operater možemo se složiti s time da je rast cijena ekskluzivnih sportskih sadržaja svjetski trend i da će se, kao što je to slučaj u razvijenijim zemljama, to morati reflektirati na cijenu prema krajnjim korisnicima”, stoji u saopćenju.

Telemach se zalaže za jednak pristup TV sadržajima za sve operatere, kao i nediskriminatorni i transparentni pristup infrastrukturi za izgradnju brzog (širokopojasnog) interneta što je jedan od osnova bržeg razvoja BiH ekonomije i približavanja EU.

Konkurentnost operatera na tržištu prema trendovima u svijetu sve više ovisi o stupnju organiziranosti procesa kompanije prema korisniku i njegovim željama, inovativnosti, značajnim investicijama u najnovije tehnologije i servise bazirane na brzom internetu, te načine konzumacije sadržaja u trenutku i mjestu koje korisnik želi, a sve manje o ekskluzivnosti TV sadržaja. /tntportal.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa