.

Dva zastupnika u Saboru RH rođena u Gučoj Gori

05 Veljača 2016

Sabor RH, a onda i Vlada RH, nakon nekoliko mjeseci niza kompliciranih pregovora, konačno su konstituirani, odnosno imenovani.

 

 

Kada se pogledaju životopisi imenovanih članova Vlade RH i zastupnika u Saboru RH, jedna od zanimljivosti je da su dva Travničana, ili točnije Gučogorca, u Saboru RH. Po ovome, s obzirom na broj stanovnika, Guča Gora je u samom vrhu mjesta po zastpljenosti u najvišem zakonodavnom tijelu susjedne Hrvatske. Riječ je o zastupniku i jednom od lidera Mosta, prof. dr. Ivanu Lovrinoviću, koji je bio i ozbiljan kandidat za ministarsku funkciju u Vladi RH, ali barem za sada, ostaje u Saboru. Drugi je zastupnik SDP-a Darko Parić.

Ivan Lovrinović je rođen 1960. godine. U svojoj bogatoj karijeri Ivan Lovrinović je bio, između ostalog, dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i kandidat za rektora Sveučilišta u Zagrebu. Profesor Lovrinović je autor više knjiga, znanstvenih i stručnih radova, te je član nekoliko stručnih udruga. U susjednoj Hrvatskoj se smatra jednim od najutjecajnih ekonomsita, osobito iz oblasti monetarnih financija. Stoga ga mnogi vide kao potencijalnog guvernera središnje monetarne institucije u Hrvatskoj -  Hrvatske narodne banke.

Darko Parić je rođen 1977. godine. Po struci je inženjer elektrotehnike. U bivšoj SDP-ovoj Vladi RH je bio pomoćnik ministra uprave. Osim toga, asistent je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, te ekspert za oblast informatike, zbog čega je bio angažiran na nekoliko projekata informatizacije u RH, uključujući i informatizaciju javnog sektora. /o.t./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa