.

Šest trikova koji će vam pomoći da sačuvate memoriju na telefonu

31 Prosinac 2015

Iako današnji smartfoni dolaze sa velikom količinom memorije, mnogima uslijed gomile aplikacija, fotografija i glazbe i dalje nedostaje još koji gigabajt prostora više. U nastavku vam donosimo šest stvari koje možete da uradite kako biste sebi osigurali više memorije.

Prije svega obrišite stare fotografije, video-snimke, screenshootove. Ovo će vam uštedjeti jako puno mjesta, s obzirom na to da su kamere sve naprednije, a veličina fotki sve veća.

Prebacite fotografije i video-klipove na računalo ili u cloud. Google Photos je odlična aplikacija za ovo, s obzirom na to da nudi neograničen prostor za skladištenje slika u nižoj rezoluciji, ali je ona dovoljno dobra za čuvanje uspomena.

Obišite aplikacije koje ne koristite. Sigurno imate neku video-igricu ili aplikaciju koju ste skinuli i samo jednom pokrenuli.

Takođe možete početi sa korištenjem streaming servisa kao što je Google Music na primjer. Streaming servisi omogućavaju slušanje glazbe putem interneta, pa vam više neće biti neophodno da omiljene pjesme i albume čuvate u telefonu.

Većina današnjih flagship telefona ima mogućnost da snima u 4K rezoluciji. Ukoliko nemate 4K monitor ili televizor nemojte da snimate video u ovoj rezoluciji, jer ove datoteke drastično veće nego kod HD i Full HD snimaka, a njome nećete ništa dobiti.

I posljednji savjet je da redovno prebacujete sadržaj na memorijsku karticu, ukoliko je vaš telefon podržava.

Telegraf

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa