.

Na Dan općine Travnik rođene tri bebe

22 Ožujak 2022

U okviru značajne aktivnosti kojom se obilježava i ovogodišnja manifestacija Dan općine Travnik jeste i uručenje poklona majkama prvih beba rođenih na zvanični Dan općine, 21. ožujka u obje travničke bolnice.

U Hrvatskoj bolnici" Dr. fra Mato Nikolić" Nova Bila na sam Dan općine nije rođena nijedna beba, a prvu bebu u JU Bolnica Travnik na Dan općine jučer je prirodnim putem rodila Lejla Kasumović iz Han Bile iz Travnika, zatim Seida Dreco iz Donjeg Vakufa i Šejla Arnautović-Čorbić iz Travnika na svijet su donijele po jedno muško novorođenče.

Kao i obično i ove godine među prvima, čestitke i prigodne poklone uručili su načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, sekretar Općine Travnik Aida Daul i pomoćnica načelnika Službe za Opću upravu i Biz Mirjana Lovrinović.
Načelnik Općine Travnik kazao je da je darivanje majki i beba najljepši dio programa Dana općine Travnik, te da je svakako rađanje novog života lijepa i pozitivna poruka.

Dr. Fatima Ćurić- Ljevaković šefica Ginekološko-porođajnog odjela JU Bolnica Travnik je naglasila da su svi porođaji prošli bez problema, te istaknula da JU Bolnica Travnik forsira prirodan način porođaja.

„U 2021. godini povećan je broj poroda u odnosu na prethodnu godinu za preko 100, a također od početka ove godine imamo određeno povećanje broja poroda“, kazala je Ljevaković naglašavajući da je od početka godine do danas rođeno ukupno 249 beba.

Roditeljima i bebama želimo puno zdravlja i sreće te ih očekujemo iduće godine na svečanom zajedničkom rođendanu .

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa