.

Vitez: Javni poziv za odabir korisnika za dodjelu sredstava kao poticaj zapošljavanju i za najbolju poslovnu ideju

16 Svibanj 2016

Općina Vitez je objavila javni poziv za odabir korisnika “Grant sredstava” kao poticaj zapošljavanju i za najbolju poslovnu ideju.

 


Grant sredstva se dodjeluju na dva naredna LOT-a:
LOT 1. Poticaj zapošljavanju u iznosu od 25.000,00 KM
LOT 2. Najbolju poslovnu ideju u iznosu od 25.000,00 KM

Pravo sudjelovanje za LOT 1 imaju poduzetnici koji su locirani na općini Vitez, koji se bave proizvodnim djelatnostima i koji su od 01.07.2015. do danas investirali u cilju zapošljavanja novih radnika. Poljoprivredni proizvođači nemaju pravo učešća na javnom pozivu.

Pravo sudjelovanja za LOT 2 imaju fizička osobe, pojedinačno ili u grupi koji se u trenutku podnošenja prijave ne mogu okarakterizirati kao poduzetnici. Prijave mogu podnijeti punoljetne osobe do 40 godina starosti sa prebivalištem na području općine Vitez, koje imaju zanimljivu poslovnu ideju i žele je realizirati kroz započinjanje svog poslovnog poduhvata na području općine Vitez. Očekuje se i ohrabruje prijavljivanje i učešće timova u kojima je oko jedne poslovne ideje okupljeno više osoba, s tim da je jedna osoba podnosilac prijave. Takođe, preporučljive su poslovne ideje koje uključuju proizvodnu djelatnost. Šansa da prijavljeni poslovni plan bude odobren i realizovan je veća ukoliko taj poslovni plan bude imao sve relevantne pokazatelje uspješnosti (vrsta i plasman proizvoda, očekivane rezultate ideje) i održivosti.

Jedan tim ili pojedinačna osoba može aplicirati sa samo jednim poslovnim planom.

Detaljnije o navedenom Javnom pozivu se može vidjeti na web stranici općine Vitez (www.opcinavitez.info). /o.t./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa