.

Javni poziv bh. kompanijama za pružanje podrške/obuke za postavljanje CE znaka na proizvod

14 Prosinac 2015

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine uz podršku Veleposlanstva Švicarske u Bosni i Hercegovini implementira projekat pod nazivom „CE označavanje – pasoš za izvozno orijentirane kompanije u BiH“.

 


Cilj projekta je povećanje konkurentnosti bosanskohercegovačkih kompanija kroz pružanje savjetodavne i tehničke pomoći kako bi svoje proizvode uskladili sa zahtjevima EU direktiva i postavili CE znak. Postavljanjem CE znaka na proizvode koji su predmet ovih direktiva, bosanskohercegovački proizvodi dobijaju nesmetan pristup tržištima zemalja EU što će bosanskohercegovačkim kompanijama stvoriti mogućnost povećanja izvoza i otvaranja novih radnih mjesta.


Glavne projektne aktivnosti se odnose na pomoć kompanijama u pripremi tehničke dokumentacije za proces usklađivanja proizvoda sa zahtjevima EU direktiva i EN standard u cilju postavljanja CE znaka na proizvod. S tim u vezi, Vanjskotrgovinska komora raspisuje: JAVNI POZIV bosanskohercegovačkim kompanijama  za pružanje podrške/obuke za postavljanje CE znaka na proizvod.                                                 

Dokumentaciju traženu Javnim pozivom potrebno je dostaviti putem pošte na adresu:
Vanjskotrgovinska komora BiH
Branislava Đurđeva 10
71000 Sarajevo
sa naznakom “Prijava za učešće u projektu CE označavanje”
Krajnji rok za dostavu prijava je 22. prosinac 2015. godine (do 16:00h).

Sve dodatne informacije u vezi ovog Poziva zainteresovani mogu dobiti u V/STK BiH na telefon 033/566 -235 ili e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Nepotpune i neblagovremene aplikacije se neće uzeti u razmatranje. /o.t./

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa