.

Darko Vojvodić nakon odlaska sa Pirote: Travnik mi je bio greška

24 Ožujak 2016

Darko Vojvodić, nakon četiri ligaške utakmice na klupi Travnika, u kojima je upisao tri remija i poraz, dobio je otkaz.

 


Razlog za ovakvu odluku Upravnog odbora leži u činjenici da je Vojvodić stao na stranu igrača, a ne na njihovu.

Klub je odlučio uručiti otkaze četverici fudbalera, koji su u zimskom prelaznom roku stigli na Pirotu (Čulum, Bakrač, Hadžibulić i Mornar).


Uvijek uz igrače

– Bez obzira na to u kojem klubu radio, uvijek sam na strani igrača i niko osim mene ne može određivati ko će biti u ekipi. Odluku da se ova četiri igrača otjeraju iz kluba nakon samo nekoliko utakmica donio je Upravni odbor sa predsjednikom Asimom Fazlićem na čelu. Zašto je to tako, samo oni znaju. Pobunio sam se i rekao da ne mogu donositi takve odluke ako sam ja trener, a onda su i meni dali otkaz. Nisam doveo ni jednog od tih igrača. To su prije svega dobri fudbaleri, a zatim i sjajni momci, koji za period proveden na Piroti nisu napravili ni najmanji incident. Istina da je protiv Borca kompletan tim odigrao lošu utakmicu, izgubili smo i to je to. Ali to nije razlog da se tjeraju igrači, niti to može uraditi neko osim mene – kazao je Vojvodić za Faktor, a zatim nastavio:

– U životu sam napravio mnogo grešaka i kao igrač i kao trener. Ali dolazak na Pirotu mi je najveća greška u životu definitivno. Bio bih mnogo sretniji da nisam upoznao i surađivao sa ljudima kao što su Asim Fazlić, Predrag Sučić i Midhat Sarajčić. Travnik mi je definitivno greška za Oskara.


Nisu željeli opstanak

Vojvodić je razočaran odnosom prema klubu i ističe da se stekao dojam da čelnici kluba ne žele opstanak Travnika u ligi.

– Meni nije jasan taj odnos ljudi prema klubu. Onako kako oni rade ne vodi nigdje. Imam osjećaj da oni ne žele opstanak i ako ostavimo po strani ono što su igrači radili, čini se da niko od njih ne želi opstanak – kazao je Vojvodić.

Sada već bivši trener Vezira osvrnuo se i na incident koji se desio na poluvremenu susreta protiv Banjalučana.

– Imao sam mali sukob sa igračem Borca Tonijem Jovićem. Kod jednog auta on je zakačio mene, ja njega i to je to. Nisam baš omiljen u medijima i da sam slučajno udario nekoga vjerojatno bi svi to naglasili kao nešto veliko. Ovako je sve ostalo na tome. Ništa spektakularno i loše se nije desilo – zaključio je Vojvodić i dodao da je odmah nakon otkaza u Travniku dobio ponudu da preuzme klub koji je ranije vodio, ali da će dobro razmisliti da li će raditi do ljeta. /faktor.ba/

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa