.

BiH se kandidira za domaćinstvo EP u nogometu!?

13 Prosinac 2015

NSBiH bi u narednoj godini mogao poslati kandidaturu za domaćinstvo finalnim U17 i U19 turnirima i za muškarce i za žene 2019. i 2020.

 

Ipak, odluka o kandidaturi ne zavisi isključivo od NSBiH, već od infrastrukture, koju u BiH na žalost ne posjeduju, a koja je preduvjet za domaćinstvo, pa se iz bh. kuće nogometa ne žele zalijetati u najavama, iako ozbiljno razmišlaju o ovoj ideji.

Smatra se da će jedna ovakva kandidaturu “natjerati” sve nivoe vlasti u BiH na pomoć, pogotovo jer bi i država imala velike koristi od organizacije ovakvog turnira, na kojem učestvuju najjače europske selekcije, a s kojima opet dolaze i predstavnici najjačih europskih klubova, medija, kompanija, investitora…

Svjedoci smo kako mnogi novinari, poslije dolaska u Sarajevo, ali i u Zenicu, ne pišu baš afirmativne tekstove o uvjetima koje su zatekli na našim stadionima, a ovo bi bila idealna prilika da se ta situacija promijeni, pogotovo jer postoji inicijativa da glavni grad BiH napokon dobije stadion na kojem reprezentacija može igrati utakmice u kvalifikacijama za EP ili SP, a sa mnogo većim kapacitetom nego je to Bilino polje, koje prima svega 12.000 gledatelja, piše Oslobođenje.

Inače, rok za apliciranje je 29. veljače, a odluka UEFA biće poznata 9. prosinca 2016. /mojportal.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa