.

Sarajevo traži senzaciju protiv Atalante, Željezničar gostuje Apollonu, Zrinjski ili Valletta

02 Kolovoz 2018

Nijedan bosanskohercegovački klub tijekom protekle dvije sezone nije uspio proći dalje od drugog pretkola Europske lige, odnosno Lige prvaka, a večeras tu stepenicu pokušavaju proći Sarajevo, Željezničar i Zrinjski. Zrinjski od 18:00 sati gostuje Valletti u drugom pretkolu Europske lige, Sarajevo dočekuje Atalantu (20:15 sati), dok Željezničar gostuje Apollonu (19:00 sati).

Uvjetno rečeno, najlakši zadatak ima Zrinjski koji gostuje Valletti (Malta) nakon što je u prvom meču u Mostaru odigrao neriješeno protiv tog kluba. Bilo je 1:1.

Težak zadatak ima Željezničar koji je u prvom meču kod kuće poražen od Apollona rezultatom 2:1. Plavi moraju nadoknaditi taj zaostatak ako žele ostati u Europi.

Sarajevo na Koševu dočekuje talijansku Atalantu, protivnika koji je apsolutni favorit u ovom dvomeču, ali nakon što je Bordo tim u gostima izvukao veliki remi (2:2), nade za senzacijom samo rastu.

U Zrinjskom nisu bili zadovoljni remijem protiv Vallette, a ogorčeni su bili i navijači koji su kritizirali novog trenera Antu Mišu. Mostarski tim je ionako ostao dužan kada su u pitanju europski nastupi tako da navijači, kao i bh. sportska javnost čekaju na iskorak aktualnog prvaka BiH.

Miše je za revanš meč pripremio listu od 20 igrača, ali na njoj zbog ozljeda nema Ivana Brkića, Marka Bencuna, Amera Bekića i Miloša Aćimovića, a na sinoćnjem treningu zbog viroze nisu trenirali Frane Čirjak i Hrvoje Barišić.

Zrinjski je nakon remija protiv Vallette na domaćem terenu u 2. kolu Premijer lige slavio protiv GOŠK-a.

Bolji iz duela HŠK Zrinjski i Valletta FC u trećem pretkolu Europske lige igrat će protiv prvaka Bugarske Ludogoretsa.

Nakon Zrinjskog, na teren će izaći Željezničar koji od 19:00 sati gostuje Apollonu. Plavi u ovaj meč ulaze s novim trenerom Milomirom Odovićem koji je na klupi zamijenio Slobodana Krčmarevića. Ovo je Odoviću treći mandat na klupi Plavih, a posljednji mandat pamti po velikom uspjehu u kvalifikacijama za Europsku ligu kada je u drugom pretkolu izbacio mađarski Ferencvaroš.

Upravo je trenerska promjena ono što najbolje opisuje stanje u taboru Željezničara. Pred ovako teško gostovanje Krčmarević je odlučio napustiti klub, a glavni razlozi za takvu odluku su porazi od Apollona i od Čelika u 2. kolu Premijer lige.

Plavi će u slučaju izbacivanja kiparskog Apollona za narednog protivnika imati pobjednika duela između Dinamo Bresta iz Bjelorusije i grčkog Atromitosa. U prvom meču Brest je kao gost slavio rezultatom 4:3.

Sarajevo na megdan protiv Atalante izlazi u 20:15 sati na Koševu gdje se očekuje veliki broj navijača, posebno zbog toga što je ekipa Husrefa Musemića izvukla odličan rezultat u prvom meču (2:2). I u ovom meču Atalanta je favorit, ali Sarajevo sada ima mnogo veće šanse nego prije prve utakmice. Bordo timu večeras za plasman u 3. pretkolo odgovaraju i dva remija (0:0 i 1:1).

Musemić je za vikend odmarao veliki dio svoje ekipe tako da je sačuvao mnogo energije za večerašnji okršaj, a ni rezultat nije ispaštao pošto je ekipa na Koševu u 2. kolu Premijer lige svladala Mladost iz Doboja kod Kaknja (4:0).

U slučaju iznenađenja Bordo tim će u trećem pretkolu igrati protiv boljeg iz meča između Hapoela iz Haife (Izrael) i Hafnarfjordura (Island). Prvi meč ovih timova okončan je rezultatom 1:1.

Meč između Sarajeva i Atalante možete pratiti na kanalu Arena Sport, dok će okršaj Apollona i Željezničara prenositi Sport Klub.

izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa