.

Međunarodni turnir rukometnih veterana održan na Vlašiću

07 Travanj 2019

Vlašić je proteklih dana bio domaćin 5. međunarodnog turnira rukometnih veterana i veteranki, na kojemu je nastupilo više od 500 rukometaša iz BiH, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Organizatori iz Rukometnog kluba veterana “Borac” Travnik ističu kako je na ovom turniru sudjelovalo 37 ekipa, s više od 550 sudnika, među kojima su bili i nekadašnji najbolji svjetski rukometaši.

– I ove godine smo na Vlašiću imali nekoliko bivših svjetskih i olimpijskih prvaka i zadovoljni smo jer je turnir u vrlo kratkom roku prepoznat i ocijenjen kao jedan od najboljih. Turnir, također, prati veliki broj posjetitelja, tako da je Vlašić prilično popunjen zahvaljujući održavanju ovog turnira – kazao je predstavnik Kluba “Borac” Ajlin Kasum.

Među sportašima koji su sudjelovali na Turniru bio je i Samed Šabić, iz Rukometnog kluba “KTC Križevci”, koji je najavio dolazak na Vlašić i iduće godine.

– Na Vlašiću se osjećamo kao domaćini, s obzirom na to da sudjelujemo od prvog organiziranog turnira. Prezadovoljni smo organizacijom i uvjetima, kako sportskim tako i turističkim. Usudio bih se reći da je ovaj rukometni turnir jedan od najboljih u Europi, kako po rukometnim imenima koja sudjeluju, tako i po kvaliteti organizacije – istaknuo je on.

Direktor Turističke zajednice SBŽ-a Miroslav Matošević kazao je kako rukometni turnir za veterane na Vlašiću predstavlja primjer sportskog turizma kojemu se teži u toj županiji.

– Ovaj turnir donio je više od 2.000 ostvarenih noćenja i doprinio pozitivnom imidžu Vlašića kao uređene sportske i turističke destinacije – istaknuo je Matošević.

Prva mjesta na turniru osvojili su Ženski rukometni klub “Sinj”, te, u muškoj kategoriji, Rukometni klub “Opuzen” iz Hrvatske.

/tntportal.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa